Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Keresés

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Kvaszinger
Cikkszám: 00472

Könnyed, friss, gyümölcsös, mégis igazi tokaji bor kellő savgerinccel és egy kevés maradékcukorral.

Fogyasztása leginkább szárnyas ételekhez, halakhoz, valamint sültekhez ajánlott.

3.250 Ft
Termelő: Pelle Párlatház
Cikkszám: 00938

1250 palack

Friss gyümölcsös illatok, jó savak, karakteres furmint ízek.
Az élénk savak és a maradékcukor teszi még izgalmasabbá a bort.
Tartályban erjedt és érlelt.    

3.350 Ft
Termelő: BorBend Kft.
Cikkszám: 00521

Egy zamatos, lendületes birtokfurmint. A körte, alma, fa és az andezit sóssága jellemzi, mely spontán erjedt.

Két borászatot is érdemes megemlíteni. Az egyik a Szűcs Pincészet, másik pedig a Zsadányi Pincészete.

A Szűcs Pincészet tulajdonosa Szűcs Ferenc, aki 2012-ben kezdett itt szőlőterületeket vásárolni. Pincészetét organikus szemlélettel vezeti. Kezdettől fogva az volt a célja, hogy a történelmi első osztályú dűlőkről (Hasznos, Patócs, Bohomály, Somszög, Tökösmály) a tájra jellemző, kiváló minőségű, egyedi, az itteni mikroklímára jellemző borokat készítsen. Az első évjárat, 2013-ben került palackozásra. Ez a dűlőszelektált Bohomály volt. Majd 2015-től kijött a Somszög dűlőből is az első dűlőszelektált tétel.

A pincészet pillanatnyilag 6,5 hektáron gazdálkodik. A borászati és szőlőművelési munkálatokban Hudák István segít a pincénél. Minél kíméletesebb művelésre törekszik a szőlőmunkák során. Ennek célja pedig a kiváló minőségű alapanyag előállítása jelentős terméskorlátozással. Céljuk az évjárat, a dűlő és a fajta jellegzetességeit megmutatni minél természetesebb borok előállításával. Éppen ezért kerülik a fajélesztő használatát és inkább a kerámiatojásban és fahordókban való erjesztést részesítik előnyben.

A Szűcs Pincészet a Tállya Wines szövetkezet tagja, ahol a környék dűlőiről származó borok házasításával mutatják meg a településhez tartozó területek kiválóságát, mint a furmint, hárs és késői szüreti borokat.

A Zsadányi Szőlőbirtok és Pince szőlőterületeivel Hudák Istvánt bízták meg 2010-ben. A 40-es, 50-es és 60-as évekből származó ültetvényeket mentettek meg. Érdekes olyan tőkékről származó bort kóstolni, amit pár éve még halottnak hittek. Évről évre nő a tőkepótolt, felújított, területeik mérete. Ezek mellett új telepítések is születtek, így érték el a mostani 35 hektáros birtokméretet. Jelenleg 15 dűlőben található területük. Ilyen komplex dűlőszerkezetet nem lehet máshol kóstolni. A pincénél évjárattól függően évi 5-7 dűlős bort készítenek, amely szintén egyedülálló a településen. Borászati technológiájukat tudatosan ötvözi a tradicionális és a modern módszereket. Legtöbbször a hordós érlelés fontos szerepet kap, melynek mértékét az évjárathoz és a dűlő adottságaihoz igazítják.

Manapság nem kérdőjelezi meg senki Tállya fontos szerepét a borvidéken, ahol egyre több olyan bor születek, ami teljes szépségében mutatja meg, hogy miért is volt a település egyik vezetője évszázadokon át ez a borvidék. Egy olyan bujkáló csoda, ami több évtizede aludta Csipkerózsika álmát. Mára azonban a borvidék dísze az elegáns és egyedi karakterű száraz boraival.

1737 óta a világ első zárt borvidéke a Tokaji. 2022-től pedig világörökségi védelem alatt is áll. Különleges termőterület, melyet a folyók mikroklímája tesz lehetővé. Éppen ezért főként édes boros régióként ismerik. Ennek a mikroklímának köszönhetően alakul ki a Botrytis cinerea (nemes penész). Azonban a tokaji aszú mellett már több éve a száraz birtok- és dűlőszelektált borok is emelik a borvidék ismeretségét.

A borvidék északnyugati részén található a település, melynek gazdag történelme a XII. századra nyúlik vissza. A település dűlőit a változatos és különleges talajszerkezet jellemzi. A tokaji régió települései közöl pedig a legtöbb történelmi első osztályú besorolású dűlő itt található. Az itt készülő borok magasabb savtartalommal bírnak és kevesebb a betegség a viszonylag hűvösebb és szeles klímának köszönhetően. A sárgamuskotály- hárslevelű és furmint- ültetvényeken a középmagas kordonos és a hagyományos bakművelésű tőkék váltakoznak.

3.690 Ft
Termelő: Szászi Endre
Cikkszám: 00174
gyöngyözőbor
3.750 Ft
Termelő: Kulcsár Gábor
Cikkszám: 00863

Kristálytiszta, üdítő és illatos Cuvée. A Furmint és Savignon Blanc intenzív zöld fűszerei és fehér gyümölcsei frissítő, ropogós savakkal és a termőhely finom ásványosságával.

Édes,gyümölcsös  illat, szépen keretezveTokaj vulkáni talajának
ásványosságával. Kedves, nagyon friss illattal indul: érett alma,
barack és grapefruit. A szájban kedves édes ízérzet és citrusos,
ropogós savak egyensúlyoznak. A korty minden szakaszában más és más
gyümölcs: egressel indul, utána finom barack, érett pirosalma, a
lecsengésben lime. Jól azonosítható ásványos sóssága vibráló, hosszú
savak mellett. Barátságos, jókortyú, ivós.

”bor.

3.860 Ft
Cikkszám: 00208

A Kolonics pincészet több generációra visszanyúló családi vállalkozás Somló dél-keleti oldalán található az Apátság dűlőben. A pincészet 9 hektáron gazdálkodik, mely területen juhfark, hárslevelű, olaszrizling szőlővel van betelepítve.

A borok tradicionális, klasszikus eljárással készülnek, hozamkorlátozással és fahordós érleléssel, erjesztéssel. 30000 liter fahordós kapacitással rendelkezik a borászat. Palackozás előtt a borok 1-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a nagyfokú hozamkorlátozásnak köszönhetően boraik tipikus somlai, gazdag mineralitású borként kerülnek forgalomba.

Tokaj-Hegyalján már 1623-ban megtalálható volt a furmint. A 18. század elejére lett Tokaj-Hegyalja meghatározó fajtája, de más vidékeken is telepítették. Ma a somlói furmintot tartják a tokaji mellett a legtöbbre. Bükkalja és Somló mellett más borvidéken nincs is itthon számottevő telepítés belőle. Jelenlegi termőterülete 3600 hektár, melynek nagy része – 3460 hektár – Tokaj-Hegyalján, 35 hektár pedig Somlón található.

Legszebb formáját az ásványi anyagokban gazdag, kötött, mély talajokon hozza, de jól terem vulkáni málladékon és löszön is. Nem kedveli a homokot és a köves öntéstalajokat.

A fajta bora többnyire magas savtartalmú, de a gondos szőlészeti munka mellett ezen savak elegánsak. Mivel jó cukorgyűjtő képessége van, a szárazon iskolázott is magas alkoholtartalmú. Ez elérheti Tokaj-Hegyalján (jobb évjáratokban) a 14-15% alkoholt is. Illata határozott és már kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. Nagyon gyakran birs, körte és szegfűszeg illata keveredik. Az éretten szüretelt szőlőből készült bor édes borként és szárazon is elegáns, nagytestű és különleges minőséget tud adni. A Somlón termeltek íz- és illatvilága visszafogottabb, nehezebben nyílik meg, levegőztetést igényel. 3-4 éves korában éri el csúcsát. Ettől kezdve sokszor 10-15 évig is élvezetes marad. Eleganciája főként csak a Rajna menti száraz rizlingekhez hasonlítható. Nagyságát ízbeli tisztasága adja. Főként azokat érinti meg a vulkáni talajtól kapott mineralitás mellet a bor lényegét adó szép savak, akik már képesek feldolgozni a borok adta magasabb élményeket is.

Ha túlterhelt vagy éretlen tőkéről szedett szőlőből készül, sokan keménynek tartják. A Tokaj-Hegyalján termettek kissé lágyabbak somlói társaiknál, de ez a lágyság viszonylagos. Savtartalma sokszor elére a 10-12 gramm/liter értéket. Ez a megfelelő cukor- vagy extrakt-tartalom mellett kizárólag jó gerincet és testet jelent, de semmiképpen nem okoz bántó savérzetet.

Egyre több termelő próbálja kiaknázni a korosabb ültetvényekben található lehetőségeket. Ezeknek a boroknak több levegőztetésre van szükségük, mint sokszor 1-1 somlóinak.

Hegyalján az édesen iskolázott késői szüreteléssel önállóan, sárga muskotállyal vagy hárslevelűvel együtt legtöbbször aszúként, édes szamorodniként érik. Mivel ennek a fajtának a cukorgyűjtő képessége elég nagy így a magas puttony-számú aszúborokban jelentős mennyiségű maradékcukrot találunk, amit kiegyenlít a szintén magas savtartalom. Ezeknek a boroknak általában alacsony, 11-12% az alkoholtartalma.

Fiatalon a késői szüretelésűek illatvilágot sok esetben a botritisz határozza meg. Illatában a narancshéj, szerecsendió virág, citrusfélék és az elmaradhatatlan birs és körte jelenik meg. Aszúboroknál kevésbé érvényesül a botritiszes jelleg. Itt a kajszibarack és körte mellett akácvirág, méz. Az amerikai hordóban érett boroknál ananász, gesztenye, őszibarack jelentik a fő ízirányokat. Egyes termőhelyeken viszont kimondottan kapros jellegű íz- és illatjegyekkel születnek a borok. Ez talaj adottságtól függ és nem hiba.

A mikrooxidáció a borok érésével számos illet- szín- és ízbeli árnyalatváltozást okoz. Mélyebb, barnás színek jelentkeznek az illatokban is mint pl.: mogyoró, dió, törökméz, gesztenye, majd még később dohány, kávé, csokoládé, cédrus és szantálfa.

3.990 Ft
Termelő: Szűcs Pincészet
Cikkszám: 00274
A Szűcs Pincészet tulajdonosa, Szűcs Ferenc 2012-ben kezdett szőlőterületeket vásárolni Tállyán. Organikus szemlélettel vezeti azóta is a pincészetet. Célja kezdettől fogva az volt, hogy a történelmi első osztályú dűlőkről (Bohomály, Hasznos, Somszög, Patócs, Tökösmály) kiváló minőségű, egyedi, a tájra, a mikroklímára jellemző borokat készítsen. Az első évjárat, a dűlőszelektált Bohomály száraz furmint 2013-ban került palackozásra. A pincészet jelenleg 6,5 hektáron gazdálkodik, a szőlőművelésben és borászati munkában Hudák István segít. A szőlőmunkák során a pincészet minél kíméletesebb művelésre törekszik, melynek célja a kiváló minőségű alapanyag előállítása jelentős terméskorlátozással. A borkészítés során kerülik a fajélesztő használatát, és előnyben részesítik a kerámiatojásban és fahordókban való erjesztést, érlelést. A Szűcs Pincészet a Tállya Wines szövetkezet tagja, ahol a Tállya környéki dűlőkről származó borok házasításával mutatják meg a településhez tartozó területek kiválóságát.
6.990 Ft
Termelő: Erzsébet Pince
Cikkszám: 00585

Az Estate Furmint több kiváló dűlőben termett Furmint házasításából áll össze. Igazi karakteres, gazdag tokaji száraz Furmint. Hagyományos középorsós préssel préseljük, hordóban erjed, majd 6-8 hónapos hordós érlelést kap.

 
4.390 Ft
Termelő: Kulcsár Gábor
Cikkszám: 00864

Gyümölcsös, légies, fűszeres.

A pohárban klasszikus furmintnak indul,visszafogott ásványosság,eső utáni bazalt . Majd grapefruit és őszibarack illata robban a  pohárban. Kerek,kedves  korty, kis természetes maradék cukor és vibráló tokaji savakkal, szép egyensúlya van.Behízelgő, tiszta,fehér húsú gyümölcsökkel, almával és őszibarackkal, a végén friss nyári körtével.  Szájat mindenhol betöltő gyümölcsízekkel. Semmi kellemetlen él, kerek, mégis légies korty, igazi, kérek egy második pohárral”élmény. Kristálytiszta, kedves. 

4.390 Ft
Termelő: Szűcs Pincészet
Cikkszám: 00878
A Szűcs Pincészet tulajdonosa, Szűcs Ferenc 2012-ben kezdett szőlőterületeket vásárolni Tállyán. Organikus szemlélettel vezeti azóta is a pincészetet. Célja kezdettől fogva az volt, hogy a történelmi első osztályú dűlőkről (Bohomály, Hasznos, Somszög, Patócs, Tökösmály) kiváló minőségű, egyedi, a tájra, a mikroklímára jellemző borokat készítsen. Az első évjárat, a dűlőszelektált Bohomály száraz furmint 2013-ban került palackozásra. A pincészet jelenleg 6,5 hektáron gazdálkodik, a szőlőművelésben és borászati munkában Hudák István segít. A szőlőmunkák során a pincészet minél kíméletesebb művelésre törekszik, melynek célja a kiváló minőségű alapanyag előállítása jelentős terméskorlátozással. A borkészítés során kerülik a fajélesztő használatát, és előnyben részesítik a kerámiatojásban és fahordókban való erjesztést, érlelést. A Szűcs Pincészet a Tállya Wines szövetkezet tagja, ahol a Tállya környéki dűlőkről származó borok házasításával mutatják meg a településhez tartozó területek kiválóságát.
4.450 Ft
Termelő: Szűcs Pincészet
Cikkszám: 00603

Kis tétel, kis palackban, Tokaj több dűlőjéből, színes, köves talajáról. A részben botritiszesedett furmint fürtökből préselt sűrű must hordókban erjedt spontán, majd érlelés után került az apró palackokba. Érett körtés, mézes, datolyás illat, kortyban egyensúllyal, puha ízekkel.

Maradékcukor: 135 gramm.

4.990 Ft
Termelő: Holdvölgy
Cikkszám: 00244

Direkt préselés. Erjesztés: tartályban.

Dűlők: Bcsek, Dorgó ,Holdvölgy, Nyulászó

4. évjáratunk illatában krémes sárgabarack, sárgadinnye
és friss bazsalikom a meghatározó. A sárgabarack
lendülete ízében is folytatódik, mely lágy mézzel és
ananásszal kiegészülve finoman kellemes, telt kortyokat
hív életre. Remek arányú sav-cukor egyensúlya könnyen
fogyaszthatóvá és behízelgővé teszi ezt a házasítást,
mely így könnyen és szenvedéllyel idézi meg előttünk
Tokaj egy bujább, játékosan édes arcát.

5.290 Ft
Termelő: Holdvölgy
Cikkszám: 00423
Vilmoskörtével, cédrussal és birsalmával, szinte ártatlanul nyílik meg előttünk. Szájban a pink grapefruit és ananász jegyeivel indul útjára, körtés ízével dinamikusan, mégis érzéki tisztasággal ejt rabul. Kerek, elegáns szerkezet és komplexitás egy kifinomult, végtelen hosszúságú száraz jelenségben.
5.950 Ft
Termelő: Szűcs Pincészet
Cikkszám: 00580

Spontán erjesztésű hordóban, finom seprűn érlelt bor, lendületes savakkal. Gyümölcsös ízét a dűlőre jellemző ásványosság egészíti ki.

Készült 1337 palackkal a Somszög-dűlőben szüretelt szőlőből.

A Szűcs Pincészet tulajdonosa, Szűcs Ferenc 2012-ben kezdett szőlőterületeket vásárolni Tállyán. Organikus szemlélettel vezeti azóta is a pincészetet. Célja kezdettől fogva az volt, hogy a történelmi első osztályú dűlőkről (Bohomály, Hasznos, Somszög, Patócs, Tökösmály) kiváló minőségű, egyedi, a tájra, a mikroklímára jellemző borokat készítsen. Az első évjárat, a dűlőszelektált Bohomály száraz furmint 2013-ban került palackozásra. A pincészet jelenleg 6,5 hektáron gazdálkodik, a szőlőművelésben és borászati munkában Hudák István segít. A szőlőmunkák során a pincészet minél kíméletesebb művelésre törekszik, melynek célja a kiváló minőségű alapanyag előállítása jelentős terméskorlátozással. A borkészítés során kerülik a fajélesztő használatát, és előnyben részesítik a kerámiatojásban és fahordókban való erjesztést, érlelést. A Szűcs Pincészet a Tállya Wines szövetkezet tagja, ahol a Tállya környéki dűlőkről származó borok házasításával mutatják meg a településhez tartozó területek kiválóságát.

6.390 Ft
Termelő: Erzsébet Pince
Cikkszám: 00586

A Zafír dűlő a Terézia kápolnától délre hajló tarcali dűlő. Itt Furmint és Hárslevelű van vegyesen, ennek a két szőlőnek a házasítása száraz Zafír dűlőborunk (2/3 Furmint, 1/3 Hárs). A mádi dűlőkkel összehasonlítva itt a Zafírban mindig illatosabb, lágyabb borok születnek, ami a termőhelyek érdekes különbözőségéből adódik.

A házasítás gyönyörűen kidomborítja a termőhely karakterét. Szép egyensúly, gazdag illatvilág, komplexitás a szájpadláson is. Kossuth préssel préselték, majd hordóban erjedt. Teljesen száraz, pár gramm maradékcukorral. A termőhely a Terézia kápolnától délre hajló dűlő, melynek talaja átmenet a laza lösz és a barna erdőtalaj között, mindez vulkáni perlit alapkőzeten, ami a talajban is megtalálható. 

6.690 Ft