Barta Péter Tokaj, bor, birtok
Céljuk, hogy ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így itt a talaj ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszenek az organikus módszerek használatára, boraikat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítik. E szemléletmódnak megfelelően boraik szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízák magunkat.
Fontosnak tartják, hogy boraik tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlők fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaik egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.