Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Natúr borok

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Páger Pincészet
Cikkszám: 00738

A Kövesd-dűlő szűztermése ez a rajnai, amely zúzás-bogyózást követően került 300 literes médium plusz pörkölésű, másodtöltésű hordóba. Fél évnyi sur lie érlelést követően durva szűrésen esett át, végül derítetlenül került palackba. Pörkölt olajos magvakra, édesfűszerekre, körtére, vajra emlékeztet az illata, míg ízében ugyanezen jegyek mellett aranymazsolás, sárgabarackos asszociációk is felvillannak. Hátorozott savú, telt testű, olajosan mozgó bor, rendkívül sokoldalú gasztronómiai beágyazhatósággal.

6.390 Ft
Termelő: MAURER-BOR
Cikkszám: 00872
Bakator, Olaszrizling, Ezerjó, piros magyarka és Szerémi zöld házasítása.
5.390 Ft
Cikkszám: 00922

Furmint, mézes,  barackos, körtés ízvilággal rendelkezik.

Halakhoz, csirkékhez ajánlott.

6.490 Ft
Cikkszám: 00923

Juhfark, szüretlen, derítetlen,  jó savszerkezetű, gyümölcsös.

Ajánljuk szárnyasokhoz, halakhoz

6.490 Ft
Termelő: Grál Borpince
Cikkszám: 00093
A kékfrankos fajta mélységeit és szépségeit mutatja meg ez bor
6.960 Ft
Termelő: Barnabás Pince
Cikkszám: 00007

Régi magyar és somlói borfajta, amelyben a jellegzetes somlói ásványos karakter, tűz, izgalmas savak találhatóak. A kitűnő termőhelyi adottságok meghatározók ebben a fajtában , amely az összesen 0,6 ha-al rendelkező pincénél termett, ami Somló egyik legszebb részén, az Aranyhegy dűlőben található. Fogyasztása 12-14 C-on,akár hosszabb levegőztetés után. Nyitott palack állósága kitűnő. Különböző ételekhez nagyon jól párosítható.

6.990 Ft
Termelő: MAURER-BOR
Cikkszám: 00445
A bor 12 hónapot érlelődött tölgyfahordóban, három dűlő terméséből készült.
7.990 Ft
Termelő: Páger Pincészet
Cikkszám: 00709

Készült 1200 palack.

A Páger Pince egy, a Mátrában, Gyöngyöspatán működő, 2 hektáros területtel rendelkező, öko-szemléletű borászat. Ennek megfelelően szőlőiket, melyek nagyobbrészt a Gereg-dűlőben találhatók, vegyszermentesen gondozzák, míg a pincében borászati segéd- és adalékanyagtól mentesen dolgoznak. Alacsony kénszintre törekedve készítik boraikat. Mint minden fiatal kisborászatra, így itt is jellemző a kísérletezőkedv, akár a szőlőfajtákat, akár a borfajtákat illetően. A majd' 10 hónapos hordós érlelésen átesett, szűretlenül palackozott vörösboraik, úgy mint a cabernet franc vagy a cabernet sauvignon ebben az évben biztosan színesíti palettát, ahogy a reduktív és oxidatív technológiát ötvözve készített narancsboruk (TraminiX Cserszegi Fűszeres), rajnai rizling, szürkebarát, zöldveltelini is. Törekszenek a terület adta, természetes (és éppen ezért rendkívül izgalmas) ízek minél hűbb visszatükrözésére, s az sem titkolt vágyuk, hogy limitált szériás boraikat legszívesebben ételek mellett látnák viszont.

A 2019-es boruk alapanyaga a Geregről származik. Kétféle klón található itt, egy osztrák (A4) és egy magyar (K1). Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, másodtöltésű tölgyfahordóba került 10 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Kék- és vörösbogyós gyümölcsök uralják rendkívül intenzív illatát. Ízben földes, céklás, borsos árnyalatok is megjelennek. A hordós érlelésből származó jegyek szépen egészítik ki az összképet. Magas extrakt-tartalom, intenzív savérzet jellemzi. 

A 2018-as Gereg-dűlő kétféle kékfrankos klónjának (A4 és K1) termése, melyet 20+18-ban magas mustfokkal szüretelték. Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, elsőtöltésű tölgyfahordóba került 12 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Nagyon magas sav, nagyon érett alapanyag, kis maradékcukor, kimagasló évjárat. Fele tartályban, fele hordóban érlelődött, 10 hónapig. Nagy testű bor, erős színanyaggal. Nem a könnyed vonal! Céklás-földes jegyekkel megáldott bor, ám az erdei gyümölcsös, mályvacukros jegyek uralják mind illatát, mind ízét.

A kékfrankosra jellemző, hogy tőkéje gyors növésű, fürtje közepesen tömött, rövid nyelű és közepes nagyságú. Bogyói vastag héjúak, kissé hamvasak, közepes méretűek. Egy jól termő fajta, mely szeptemberben szüretelhető és mivel nehezen rothad, nem kell sietni a leszedésével.

Közép-Európában általános, ideértve Ausztriát és Németországot is. Magyarország számos borvidékén termesztik, többek közt Hajóson, Szekszárdon, Egerben, Sopronban és Villányban is. Az öt borvidék borai azonban eltérő jellegűek.

Az 1991-es években Magyarországon még lenézett szőlőfajta volt, amit sokan szívesen lecseréltek volna valamilyen divatosabb fajtára. Az utóbbi években azonban egyre emelkedett a népszerűsége. Sőt már sok borász azt a nézetet vallja, hogy a termesztéséhez Magyarország adottságai egyedülállóak.

Sokszor nem csak önállóan palackozzák, hanem például egyik fő alkotója a szekszárdi és az egri bikavérnek is.

Eredete a vitatott, de a Monarchiában a 19. században terjedt el. Az a nézet is fennáll még, hogy a Kaszpi-tenger vidékéről származik és a honfoglaló magyarok hozták magukkal.

DNS vizsgálatok szerint a hunszőlő és a Blaue Zimmettraube keresztezésével jött létre Alsó-Stájerországban.

Sopronban a hagyományuk szerint a Bonaparte Napóleon hódító seregében szolgáló katonák pénzéről kapta a nevét. A helyi gazdák ugyanis a jobb borokat csak az értékesebb kék színű régi francia papírpénzért mérték a katonánknak. nem kellett nekik a fehér színű háborús papírpénz. Ez a történet azonban nem igaz, mivel abban az időben még Sopronban és környékén is inkább csak fehérborokat készítettek. A filoxéravész után, a 19. század második felében tértek át erre a fajtára.

8.350 Ft
Cikkszám: 00736

A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kapnak szerepet. 2019-ben készül először, melynél Furmint (35%), Hárslevelű (49%) és Kéknyelű (16%) fajták találtahóak. A 2015-ben telepített ültetvények mindegyike a Templomdombi-dűlőben található. A 2019-es évjárat nagyon kevés csapadékkal indult, majd az előző fél évtizedhez képest szokatlan, nagyon hűvös és esős május következett. Július újra aszályos volt, tovább fokozva ezzel a csapadék eloszlásának egyenetlenségét, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb problémája. A szikrázóan napos, hűvös, száraz ősz viszont mindenért kárpótolt  és kiszámítható szüreti időszakot eredményezett. A fajtákat különböző időpontokban, az adott fajtánál megfelelő érettségben szüretelték. A Hárslevelű fele bogyózva, nyílt kádakban 8 napig erjed, a másik fele, illetve a teljes Kéknyelű és Furmint részek egészfürtösen préselve kerülnek különböző méretű és anyagú amfórákba. A fajták ezekben még külön érlelődnek 9 hónapon át finomseprőn, majd a válogatás után júniusban kerülnek összefejtésre, júliusban pedig letöltésre derítetlenül, szűretlenül és kén hozzáadása nélkül. 

8.990 Ft
Cikkszám: 00291
Hobbiként 2014-ben telepítették az ültetvényt, melyet a kezdetektől fogva biodinamikus szemléletben műveltek. A 2017-es évjárat a második évjárata az ültetvénynek. Egészfürtös préselés, 12 órás ülepítés, erjesztés acéltartályban. Fél éves seprőntartás után bentonitos derítés és enyhe szűrés után palackoztuk. Zöldalma, szőlő, citrusok, vibráló savérzet, mélység.
9.150 Ft