Az Estate Furmint több kiváló dűlőben termett Furmint házasításából áll össze. Igazi karakteres, gazdag tokaji száraz Furmint. Hagyományos középorsós préssel préseljük, hordóban erjed, majd 6-8 hónapos hordós érlelést kap.
A Zafír dűlő a Terézia kápolnától délre hajló tarcali dűlő. Itt Furmint és Hárslevelű van vegyesen, ennek a két szőlőnek a házasítása száraz Zafír dűlőborunk (2/3 Furmint, 1/3 Hárs). A mádi dűlőkkel összehasonlítva itt a Zafírban mindig illatosabb, lágyabb borok születnek, ami a termőhelyek érdekes különbözőségéből adódik.
A házasítás gyönyörűen kidomborítja a termőhely karakterét. Szép egyensúly, gazdag illatvilág, komplexitás a szájpadláson is. Kossuth préssel préselték, majd hordóban erjedt. Teljesen száraz, pár gramm maradékcukorral. A termőhely a Terézia kápolnától délre hajló dűlő, melynek talaja átmenet a laza lösz és a barna erdőtalaj között, mindez vulkáni perlit alapkőzeten, ami a talajban is megtalálható.
Nagyszerű dűlő a mádi Betsek, és különösen annak a magasan fekvő aldűlője a Burja. Riolittufás kötött agyagtalaja van, a történelmi besorolások mind kiemelik. Gazdag, koncentrált, karakteres, mégis elegáns borokat ad. A bor illatában finom, elegáns, gyümölcsös. Jelentkezik a fehérhúsú őszibarack, a trópusi gyümölcsök, egy pici hársméz, és egy kis fűszeresség. A szájpadlást beteriti, koncentrált, gazdag, a lecsengés pedig élénk, a szép savaknak köszönhetően. Egyensúlyos, gazdag száraz tokaji.