Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Száraz borok

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 00101
Bodzaillat, mezei virág, citrus fröccs.
1.790 Ft
Termelő: Joó Tamás
Cikkszám: 00555

Gyümölcsös, muskotályos, szőlővirág ízekkel, illatokkal, kis zöldfűszerességgel. Friss, ropogós savai nyári estéken fröccsként is kiváló, hűsítő.10-12 fokra hűtve ajánljuk desszertekhez, gyümölcsös-szárnyas ételekhez.

Joó Tamás pincészete a Villányi borvidéken található családi pincészet. Jelenleg 6-7 hektáron szüretelik a szőlőt. Mivel kicsi az üzemméret, minden apró részletre oda tudnak figyelni, ami a legfontosabb ahhoz, hogy magas minőségű villányi borokat készítsenek. A Siklósi Várra néző kilátással, Akasztófa dűlőjében található vendéglátó pincéjük.

A termelési folyamatoknál és a szőlő feldolgozásánál elsődleges szempontnak tartják a legújabb technológiák használatát. Fő szempontnak tartják a borok készítésénél, hogy könnyen fogyasztható, fiatalos, friss, de mégis karakteres és egyedi stílusú borokat készítsenek. Fontosnak tartják a siklósi olaszrizling kiemelését. A termőhelyi adottságokat kihasználva prémium vörösboraikkal is szeretnénk tovább vinni a Villányi borvidék jóhírét.

Fehér boraikat hűtött, tartályos erjesztést követően rövid érlelés és készre kezelés után kerülnek palackba.

Vörösboraik stílustól és fajtától függően 9-24 hónapos fahordós érlelést kapnak új és másod- harmadtöltésű barrique hordókban, vagy rozsdamentes acél tartályokban.

A 2017-es évjárat ritka ígéretes volt, amikor is már közel 20- 25.000 palackra növelték a termelést. Elkészítették első Irsai Olivér borukat, illetve nagy vörösboraik is készültek. A szőlő szinte tökéletes állapotban, teljes érésben került szüretelésre. Nem okozott gondot sem fagy, sem túlzott eső, a nap épp annyit sütött, mint amennyire a szőlőnek szüksége volt.

Mivel kis méretű családi pinceként működnek, így ahhoz, hogy versenyképesek legyenek és felfigyeljenek rájuk, minden területen minőséget kell közvetíteniük. Céljuk, hogy minél több borkedvelő megismerje boraikat, amihez jól összehangolt csapatra van szükség, ahol mindenki hozzátesz egy kicsit a fejlődésért és a sikerért. Éppen ezért a kezdetektől csapatban gondolkoznak, ahol a család minden tagja hozzá tud tenni a pince fejlődéséhez.

Az Irsai Olivér egy erős növekedésű tőke, mely vesszője jól gyökeresedik. Fürtjei kúp alakúak és közepes nagyságúak, lazák és vállasak, bogyói kicsik, vékony, de szívós héjúak, nehezen rothadnak. Aranysárga, pettyezett színű. Korán érik, ezért már augusztus közepétől szüretelik. Íze muskotályos zamatú, kitűnő, de mivel bogyója kicsi, így a piacon nem tetszetős.

Bora erősen muskotályos ízű, zöldes-sárgás színű, lágy savakkal. Hibája, hogy gyorsan öregszenek, ezért fiatalon célszerű elfogyasztani. Kellő gondossággal azonban üdén tartható. Illatossága miatt egy könnyű nyári bor legdivatosabb alapanyaga. Sokszor házasítják sauvignon blanc fajtával.

Magyar eredetű fajta, a Csabagyöngye és a pozsonyi fehér keresztezése. Borszőlőként és csemegeszőlőként egyaránt hasznosítják. Korábban csak a csemegeszőlő változata volt elterjedt. A Dél-Balatoni, a Kunsági, a Pannonhalma-Sokoróaljai és az Ászár-Neszmélyi borvidéken van jelen. Azonban az Alföldön található a legnagyobb Irsai Olivér terület. Közepesen termő, a talajra különösebben nem igényes.

Sok európai országban, kiemelten Ausztria (főként Burgenland), Csehország és Szlovákia bortermelő területein termesztik, de vannak ültetvények Indiában, Ausztráliában, Kínában és Japánban. A második világháború után Kocsis Pál nagy mennyiségű vesszőt adott Oroszországnak (akkori Szovjetúnió), ahol még ma is nagy területen termesztik. Magyarországon a fajta jelenleg az egyik legkedveltebb szőlőfajtája. 1967-ben 340 hektáron, főként csemegeszőlőnek termesztették. 1985-ig 2300 hektárt telepítettek be ezzel a fajtával. 2000-ben pedig már 1272 hektár volt nyilvántartásban. Jelenleg 985 hektár területen termesztik.

1.990 Ft
Termelő: Kúcs Gyula
Cikkszám: 00057
Illata, íze, mint a bodzaszörp.
1.990 Ft
Termelő: Vértes Birtok
Cikkszám: 00105

Intenzív gyümölcs illatú, fajtakarakteres bor. A Chardonnay francia eredetű szőlőfajta,szeptember közepén,végén biztonsággal szüretelhető.Tőkéje erős növekedésű,fagytűrése közepes,termőképessége megbízható.Szereti a meleg fekvést és a jó víztartó képességű meszes talajt. Bora extraktban gazdag,illatos,kellemes savakkal,gyakran különleges minőségű.

1.990 Ft
Termelő: Bakonyi Péter
Cikkszám: 00064
50% Zöldveltelini, 30% Hárslevelű, 10% Olaszrizling, és 10% Királyleányka házasítása. Acéltartályban érlelve, majd 2 hónapig palackban pihentetve. Könnyed, nyári, behízelgő fehér bor, fehér húsú gyümölcsökkel, visszafogott savakkal, és zöld jegyekkel.
2.090 Ft
Termelő: Anonym Pince
Cikkszám: 00533
Két földrajzilag elkülönülő szőlőterületről származó borok házasítása az Egyből kettő. A házasítás alapját adó Zenitet a Pázmánd határában található ültetvényről augusztusban szüretelték 19-es mustfokkal, kézzel 15 kg-os ládákba. Ezt egészítették ki az etyeki Újhegyre-dűlőből származó Szürkebarát augusztus 27-én szüretelt termésével. A Zenitet zúzás-bogyózást követően alacsony nyomáson, kíméletesen préselték, végül a mustot ülepítették. A színelt tiszta mustot fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztették. A Szürkebarátot bogyózást követően préselték alacsony nyomáson, a mustot ülepítették. A leszínelt tiszta mustot fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztették.
Halvány zöldessárga szín. Illatában virágokkal és üde gyümölcsökkel. Ízben fehér és sárga húsú gyümölcsök, friss alma és őszibarack, mellette fehérvirágos jegyek és citrusok. Üde és könnyed bor, lendületes savakkal és kirobbanó gyümölcsösséggel.
2.190 Ft
Cikkszám: 00103
Fűre, egresre és kivire emlékeztető illatkép, melyet citrusok foglalnak keretbe.Mentás fűszeresség egészíti ki. Lecsengése gyümölcshangsúlyos, hosszan érződik.
2.190 Ft
Termelő: Kvaszinger
Cikkszám: 00473
Ajánlott szárnyas ételekhez, halakhoz könnyű salátákhoz.
2.390 Ft
Termelő: Áts Pincészet
Cikkszám: 00642
 
Miközben gazdag, alapvetően gyümölcsös illat- és ízjegyeket mutató borról van szó, megjelenik benne a mérsékelt ásványosság is. Könnyű, elegáns, zamatos, a mindennapok bora.
2.390 Ft
Termelő: Kvaszinger
Cikkszám: 00472

Könnyed, friss, gyümölcsös, mégis igazi tokaji bor kellő savgerinccel és egy kevés maradékcukorral.

Fogyasztása leginkább szárnyas ételekhez, halakhoz, valamint sültekhez ajánlott.

2.490 Ft