Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Maul Zsolt borászat, Villány, bor, birtok

Minden évjárat más és más, tükrözve Maul Zsolt személyiségét, életútját, csatáit, győzelmeit, veszteségeit.

Egészében tulajdonságai alakulását dolgozta fel e borokban.

A magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva találhatóak. Ahogy önmagát, úgy a borait is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt majd férfi és családapává válás.

Itthoni és külföldi, tapasztalatok, érzések sokasága. Borait a maga képére formálta, így alakítva ki a saját Brand-jét. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem érez.

A Maul boroknál minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját.


Megtalálható a magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Borait a folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtté válni majd férfivé és családapává…

Itthon és külföldön is sok tapasztalatot, érzések sokaságát gyűjtötte. Borait a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-et. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ az elnevezéseknél, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél el velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.
A 2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

Az egy 5000 literes kóracél tartályban és a négy 8000 literes tartályban a modern szőlő feldolgozása lehetséges, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt tudnak feldolgozni.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoztak.

 A Hedonist egy egészen mély rubin színű bor, mely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad az orrunkba a mediterrán forróság. Mintha csak egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamon illata megbabonáz minket. Íze édes szilvás, aszalt gyümölcsös, lekváros. Hátrébb pedig a finom fás jegyek domborítanak. A savak is szinte édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez olyan mint az Édenkert illata és íze… 

A Villányi borvidék, mely régebben Villány-Siklós borvidékként volt ismert, fontos szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében. Egyik legfejlettebb bortermő vidéke Magyarországnak. Sokak szerint a nagyüzemi termelés alatt összeszokott kiváló szakembereknek, mások viszont az idetelepült svábok kitartásának tulajdonítják. A borvidéknél két nagy településhez kötődő, különböző arculatú szőlőtermesztésről beszélünk. Villány a modern technológiájáról és tüzes vörösborairól híres, amíg Siklós kicsit háttérbe szorult fehérboraival. A legdélibb fekvésű borvidékünkön 2100 hektáron termesztenek szőlőt. A szőlő érleléséhez a meglévő szubmediterrán éghajlat kiváló körülményeket teremt, mely szintén hozzájárul a borvidék sikereihez. Hazánk legnaposabb és legmelegebb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. Talaja a Villányi-hegység mészkőire rakódott vörös agyaggal és barna erdőtalajjal összekeveredő lösz.

IV. Bélához köthető az első magyar uralkodótól származó írásos anyag, aki a szársomlyói vár alapítólevelében már említést tett a Harsány határában található szőlőkről. A török hódoltság átalakította ugyan a bortermelést a vidéken, de a szőlőművelés hagyománya nem szűnt meg. Erre a borvidékre ma is jellemző borkészítési hagyományokat a falvakba betelepülő rácok és szlávok hozták magukkal. Nekik köszönhető az első Kadarka ültetvények, de nem csupán a szőlőfajták meghonosításában volt szerepük, hanem a mostani termelési technológiák kialakulásában is. A villányi vörösborkultúra alapját, a héjon erjesztést szintén nekik köszönhetjük.
A török hódoltságot követően a népesség pótlására betelepített svábok újabb szőlőfajtákat és szokásokat hoztak. Ők kezdtek el Villányban először Kékoportó szőlőt ültetni, mely a Portugieser bor alapja. A bortermelés mellett a pincék és présházak építését is ők kezdték. A vidék minőségi borainak köszönhetően az 1800-as évek közepén már a tengeren túl is fogyasztották azokat. A XIX. század végi filoxéra járványnak, vagyis a szőlőtetűnek köszönhető, a pusztítást követően új szőlőfajták is megjelentek a betelepítéseknek köszönhetően, mint a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot.


 

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00926

 Málnás, a gyümölcsök érettebb változata kerül előtérbe, némi borókás fűszerrel. Semmi technológia. Egyedi illatában és ízében egyaránt.

2.150 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00386

A borászat Villányban, Magyarország vörösbor fővárosában található.
Ez a borvidék elsősorban igen kiváló vörösborairól híres. A fő fajta jelen pillanatban a Cabernet Franc, ami egy francia szőlőfajta. Ezen kívül igen széles körű a paletta, ami a kékszőlő fajtákat illeti. Hungaricum és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatóak.
Különböző méretű pincészetek léteznek e borvidéken, egészen az apró mindössze egy két főt számláló háztáji borászatoktól elkezdve a több millió hektoliter bort előállító nagyüzemekig. Az ide látogató, bor iránt érdeklődő közönség, itt megtalálhatja a "szája íze szerint" valót.
A pincészet, családi vállalkozás több mint húsz éves borászati múlttal, több évtizedes szőlészeti hagyománnyal. Generációs borászat, ahol már az ükszülők is szőlővel és borral foglalkoztak. Sváb felmenőik Mária Terézia idején kerültek Magyarországra, itt találva új otthont maguknak.
A borászat 18 hektáron gazdálkodik, 700 hektoliter vörösbort és 100 hektoliter fehérbort állítva elő. Éves szinten ez 100.000  palackszámot jelent.
A boraik igen sajátos jellegűek. A borászat tulajdonosa, egyben főborásza Maul Zsolt, egyedi és utánozhatatlan karaktereket teremt a borkészítés folyamán, kiváló és nagyon magas minőségű fehér, illetve vörösbort állítva elő.
Fajtaborai és Cuveéi is fantázianeveket kaptak, amelyek a borok arculatát, személyiségét, karakterét és hangulatát vannak hívatva tolmácsolni.


A 2017-es évjárat a pincészet számára az első olyan évjárat az újrakezdés után, amikor már nemcsak reményben és hitben erősödtek meg, hanem az élet egyéb területein is. Lehetővé vált immár saját területről is a szüret, amely teljesen a saját kezük munkáját dicséri. Az időjárás mellettük volt, csodálatos és egészséges szőlőt szüretelhettek. Optimális körülmények között zajlott a feldolgozás is. Ennek az évjáratnak már megvásárolhattuk azokat a különleges francia, amerikai és magyar hordókat, amelyek prémium minőségűvé érlelik a boraikat.
A nagy klasszikusok, a Lator, a Hedonista, a Dávid és a Dániel kiválóak, magas minőség és roppant erő jellemzi őket, ahogy azt már megszokhattuk.
Az alkoholok mind a négy tételnél nagyon dominánsak, mellé társul a 32 g / literes extrakt tartalom és a rendkívül lágy és behízelgő savtartalom.
Idén kerül forgalomba a Creator, amely 2018 - as évjáratú kékfrankos és amely már, " gyermekkorában", hordómintaként champion díjas lett. Roppant sűrű, egészen remekbeszabott és egyedülálló.
Szintén a felső kategóriát erősíti a Démon 2018, amely egy syrah és már hordómintaként nagy aranyéremmel jutalmazták. Kimondottan illatos, csodálatosan harmónikus és erőteljes.
Egy különlegesség is helyet kapott a sorban, ez pedig a Lilla 2018, amely egy rendkívüli fajta a carmenere. Hazánkban nagyon ritka és nagyon kevés található belőle. Végtelenül széles spektrumú, nagyon sokrétű és egy igazi egyéniség.

A pincészet legjobban ismert és kedvelt bora, a Lator nevet kapta. Ez minden évjáratban kizárólag Cabernet Franc fajtából készül. Maul Zsolt a Franc-ban találta meg azt a fajta attitűdöt, amely borászati tudását, életét és szakmája iránti szenvedélyét jellemzi. Ő maga is egy földre bukott angyal, annak minden mennyei és pokolbéli tulajdonságával, erejével és csábító varázsával.

Sötét, már - már feketébe hajló rubin szín bíbor széllel. Az illata elsőre izgalmas majd egészen magával ragadóan vonzóvá válik. Erdőben járunk, pikáns vad gyümölcsök, nemes gombák között. Az íz tökéletesen követi az illatot. Meggyes, erdei gyümölcsös,  avaros, bőrös férfias karakter. A korty nagyon gazdag, rendkívül lédús és pimaszul provokatív. A szövése selymes, tanninjai érettek. Hosszú és simogató a lecsengése.

9.200 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00574

Egészen mély rubin színű, szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad a mediterrán forróság az orrunkba. Mintha egy marokkoi piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamom illata babonáz meg bennünket. Íze édes szilvás, lekváros, aszalt gyümölcsös. Hátrébb a finom fás jegyek domborítanak. A savak is majdnem édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez itt az Édenkert illata és íze...

A Maul boroknál minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját.


Megtalálható a magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Borait a folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtté válni majd férfivé és családapává…

Itthon és külföldön is sok tapasztalatot, érzések sokaságát gyűjtötte. Borait a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-et. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ az elnevezéseknél, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél el velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.


A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.
A 2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

Az egy 5000 literes kóracél tartályban és a négy 8000 literes tartályban a modern szőlő feldolgozása lehetséges, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt tudnak feldolgozni.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoztak.

 A Hedonist egy egészen mély rubin színű bor, mely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad az orrunkba a mediterrán forróság. Mintha csak egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamon illata megbabonáz minket. Íze édes szilvás, aszalt gyümölcsös, lekváros. Hátrébb pedig a finom fás jegyek domborítanak. A savak is szinte édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez olyan mint az Édenkert illata és íze… 

A Villányi borvidék, mely régebben Villány-Siklós borvidékként volt ismert, fontos szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében. Egyik legfejlettebb bortermő vidéke Magyarországnak. Sokak szerint a nagyüzemi termelés alatt összeszokott kiváló szakembereknek, mások viszont az idetelepült svábok kitartásának tulajdonítják. A borvidéknél két nagy településhez kötődő, különböző arculatú szőlőtermesztésről beszélünk. Villány a modern technológiájáról és tüzes vörösborairól híres, amíg Siklós kicsit háttérbe szorult fehérboraival. A legdélibb fekvésű borvidékünkön 2100 hektáron termesztenek szőlőt. A szőlő érleléséhez a meglévő szubmediterrán éghajlat kiváló körülményeket teremt, mely szintén hozzájárul a borvidék sikereihez. Hazánk legnaposabb és legmelegebb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. Talaja a Villányi-hegység mészkőire rakódott vörös agyaggal és barna erdőtalajjal összekeveredő lösz.

IV. Bélához köthető az első magyar uralkodótól származó írásos anyag, aki a szársomlyói vár alapítólevelében már említést tett a Harsány határában található szőlőkről. A török hódoltság átalakította ugyan a bortermelést a vidéken, de a szőlőművelés hagyománya nem szűnt meg. Erre a borvidékre ma is jellemző borkészítési hagyományokat a falvakba betelepülő rácok és szlávok hozták magukkal. Nekik köszönhető az első Kadarka ültetvények, de nem csupán a szőlőfajták meghonosításában volt szerepük, hanem a mostani termelési technológiák kialakulásában is. A villányi vörösborkultúra alapját, a héjon erjesztést szintén nekik köszönhetjük.
A török hódoltságot követően a népesség pótlására betelepített svábok újabb szőlőfajtákat és szokásokat hoztak. Ők kezdtek el Villányban először Kékoportó szőlőt ültetni, mely a Portugieser bor alapja. A bortermelés mellett a pincék és présházak építését is ők kezdték. A vidék minőségi borainak köszönhetően az 1800-as évek közepén már a tengeren túl is fogyasztották azokat. A XIX. század végi filoxéra járványnak, vagyis a szőlőtetűnek köszönhető, a pusztítást követően új szőlőfajták is megjelentek a betelepítéseknek köszönhetően, mint a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot.


 

 

 
11.900 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00720

Bíborvörös, sötét szín, lilás reflexekkel. Páratlanul fűszeres, aromagazdag illatokkal, amelyek már az első kortynál is intenzíven érezhetőek. Vastag, érett bor, gazdagon fűszerezett kávés ízekkel, lenyűgöző, pirosbogyós vibráló aromákkal. A hordó csokoládés, feketeborsos kiegészítő fűszere, elegáns keretbe foglalja ezt az édesfűszeres, egyedülálló teremtményt.

A Maul boroknál minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját.


Megtalálható a magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Borait a folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtté válni majd férfivé és családapává…

Itthon és külföldön is sok tapasztalatot, érzések sokaságát gyűjtötte. Borait a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-et. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ az elnevezéseknél, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél el velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.
A 2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

Az egy 5000 literes kóracél tartályban és a négy 8000 literes tartályban a modern szőlő feldolgozása lehetséges, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt tudnak feldolgozni.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoztak.

 A Hedonist egy egészen mély rubin színű bor, mely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad az orrunkba a mediterrán forróság. Mintha csak egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamon illata megbabonáz minket. Íze édes szilvás, aszalt gyümölcsös, lekváros. Hátrébb pedig a finom fás jegyek domborítanak. A savak is szinte édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez olyan mint az Édenkert illata és íze… 

A Villányi borvidék, mely régebben Villány-Siklós borvidékként volt ismert, fontos szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében. Egyik legfejlettebb bortermő vidéke Magyarországnak. Sokak szerint a nagyüzemi termelés alatt összeszokott kiváló szakembereknek, mások viszont az idetelepült svábok kitartásának tulajdonítják. A borvidéknél két nagy településhez kötődő, különböző arculatú szőlőtermesztésről beszélünk. Villány a modern technológiájáról és tüzes vörösborairól híres, amíg Siklós kicsit háttérbe szorult fehérboraival. A legdélibb fekvésű borvidékünkön 2100 hektáron termesztenek szőlőt. A szőlő érleléséhez a meglévő szubmediterrán éghajlat kiváló körülményeket teremt, mely szintén hozzájárul a borvidék sikereihez. Hazánk legnaposabb és legmelegebb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. Talaja a Villányi-hegység mészkőire rakódott vörös agyaggal és barna erdőtalajjal összekeveredő lösz.

IV. Bélához köthető az első magyar uralkodótól származó írásos anyag, aki a szársomlyói vár alapítólevelében már említést tett a Harsány határában található szőlőkről. A török hódoltság átalakította ugyan a bortermelést a vidéken, de a szőlőművelés hagyománya nem szűnt meg. Erre a borvidékre ma is jellemző borkészítési hagyományokat a falvakba betelepülő rácok és szlávok hozták magukkal. Nekik köszönhető az első Kadarka ültetvények, de nem csupán a szőlőfajták meghonosításában volt szerepük, hanem a mostani termelési technológiák kialakulásában is. A villányi vörösborkultúra alapját, a héjon erjesztést szintén nekik köszönhetjük.
A török hódoltságot követően a népesség pótlására betelepített svábok újabb szőlőfajtákat és szokásokat hoztak. Ők kezdtek el Villányban először Kékoportó szőlőt ültetni, mely a Portugieser bor alapja. A bortermelés mellett a pincék és présházak építését is ők kezdték. A vidék minőségi borainak köszönhetően az 1800-as évek közepén már a tengeren túl is fogyasztották azokat. A XIX. század végi filoxéra járványnak, vagyis a szőlőtetűnek köszönhető, a pusztítást követően új szőlőfajták is megjelentek a betelepítéseknek köszönhetően, mint a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot.


 

16.900 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00721

Mély bíbor színű. Tiszta, csillogó, fényes. Hívogató illat, nagyon fűszeres, kakaós aromákkal. Íze érett fekete ribizli, málna, szilva, nemes fák, sok sok fűszerrel. Nagyon komplex. Az alkohol, tomboló tűz a mélyben. Hosszú, lassú lecsengésű. Elegáns, izgalmas és merész.

A Maul boroknál minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját.

Megtalálható a magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Borait a folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtté válni majd férfivé és családapává…

Itthon és külföldön is sok tapasztalatot, érzések sokaságát gyűjtötte. Borait a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-et. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ az elnevezéseknél, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél el velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.
A 2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

Az egy 5000 literes kóracél tartályban és a négy 8000 literes tartályban a modern szőlő feldolgozása lehetséges, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt tudnak feldolgozni.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoztak.

 A Hedonist egy egészen mély rubin színű bor, mely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad az orrunkba a mediterrán forróság. Mintha csak egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamon illata megbabonáz minket. Íze édes szilvás, aszalt gyümölcsös, lekváros. Hátrébb pedig a finom fás jegyek domborítanak. A savak is szinte édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez olyan mint az Édenkert illata és íze… 

A Villányi borvidék, mely régebben Villány-Siklós borvidékként volt ismert, fontos szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében. Egyik legfejlettebb bortermő vidéke Magyarországnak. Sokak szerint a nagyüzemi termelés alatt összeszokott kiváló szakembereknek, mások viszont az idetelepült svábok kitartásának tulajdonítják. A borvidéknél két nagy településhez kötődő, különböző arculatú szőlőtermesztésről beszélünk. Villány a modern technológiájáról és tüzes vörösborairól híres, amíg Siklós kicsit háttérbe szorult fehérboraival. A legdélibb fekvésű borvidékünkön 2100 hektáron termesztenek szőlőt. A szőlő érleléséhez a meglévő szubmediterrán éghajlat kiváló körülményeket teremt, mely szintén hozzájárul a borvidék sikereihez. Hazánk legnaposabb és legmelegebb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. Talaja a Villányi-hegység mészkőire rakódott vörös agyaggal és barna erdőtalajjal összekeveredő lösz.

IV. Bélához köthető az első magyar uralkodótól származó írásos anyag, aki a szársomlyói vár alapítólevelében már említést tett a Harsány határában található szőlőkről. A török hódoltság átalakította ugyan a bortermelést a vidéken, de a szőlőművelés hagyománya nem szűnt meg. Erre a borvidékre ma is jellemző borkészítési hagyományokat a falvakba betelepülő rácok és szlávok hozták magukkal. Nekik köszönhető az első Kadarka ültetvények, de nem csupán a szőlőfajták meghonosításában volt szerepük, hanem a mostani termelési technológiák kialakulásában is. A villányi vörösborkultúra alapját, a héjon erjesztést szintén nekik köszönhetjük.
A török hódoltságot követően a népesség pótlására betelepített svábok újabb szőlőfajtákat és szokásokat hoztak. Ők kezdtek el Villányban először Kékoportó szőlőt ültetni, mely a Portugieser bor alapja. A bortermelés mellett a pincék és présházak építését is ők kezdték. A vidék minőségi borainak köszönhetően az 1800-as évek közepén már a tengeren túl is fogyasztották azokat. A XIX. század végi filoxéra járványnak, vagyis a szőlőtetűnek köszönhető, a pusztítást követően új szőlőfajták is megjelentek a betelepítéseknek köszönhetően, mint a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot.


 

16.990 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00902

Cabernet Franc Hordó szelekció.

Maul Zsolt 1979-ben, Siklóson született. Életútját már gyermekkorától a szőlő szeretete határozta meg.Szüleitől, nagyszüleitől tanulta a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét.

Bár tanulmányai elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életében a villányi borvidék szeretete. Már felnőtt fejjel végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozik a mai napig, folyamatosan képzi magát itthon és külföldön egyaránt.

A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával.

Borai igen egyedi stílusúak,fő fajtái pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, ill. a Cabernet Franc.

Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívéhez. A saját Franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

A borokban amagas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Ahogy önmagát, úgy a borait is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt majd férfi és családapa válik.

Itthoni és külföldi, tapasztalatok, érzések sokasága. Boraiat a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-ét. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használok, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket , érzelmeket mesél el velük, nem próbálja az emberek torkán leerőltetni az ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.

A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.

2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlő feldolgozása vált lehetővé, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van jelenleg lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoznak.

29.990 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00901

Merlot hordó szelekció

Maul Zsolt 1979-ben, Siklóson született. Életútját már gyermekkorától a szőlő szeretete határozta meg.Szüleitől, nagyszüleitől tanulta a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét.

Bár tanulmányai elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életében a villányi borvidék szeretete. Már felnőtt fejjel végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozik a mai napig, folyamatosan képzi magát itthon és külföldön egyaránt.

A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával.

Borai igen egyedi stílusúak,fő fajtái pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, ill. a Cabernet Franc.

Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívéhez. A saját Franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

A borokban amagas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Ahogy önmagát, úgy a borait is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt majd férfi és családapa válik.

Itthoni és külföldi, tapasztalatok, érzések sokasága. Boraiat a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-ét. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használok, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket , érzelmeket mesél el velük, nem próbálja az emberek torkán leerőltetni az ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.

A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.

2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlő feldolgozása vált lehetővé, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van jelenleg lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoznak.

39.900 Ft