Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Joó Tamás

A családi borászat 2013 óta palackozza borait, jelenleg 30-40.000 palack bort készítenek évente 6-7 hektárról siklósi és villányi termőterületekről. Ezzel a mennyiséggel a Villány-Siklósi Borút kisebb családi termelői közé tartoznak. Ez a kis üzemméret azonban lehetőséget biztosít arra, hogy minden apró részletre odafigyeljenek a termelés során, ami a legfontosabb ahhoz, hogy magas minőségű villányi borokat készítsenek.

A szőlő feldolgozásánál és a termelési folyamatoknál elsődleges szempont a legújabb technológiák használata.

Fehér boraik hűtött, tartályos erjesztés után, rövid érlelés és készre kezelést követően kerülnek palackba.

Vörös boraik fajtától és stílustól függően 9 -24 hónapos fahordós érlelést kapnak új és másod-harmadtöltésű barrique hordókban, illetve rozsdamentes acél tartályokban.

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Joó Tamás
Cikkszám: 00555

Gyümölcsös, muskotályos, szőlővirág ízekkel, illatokkal, kis zöldfűszerességgel. Friss, ropogós savai nyári estéken fröccsként is kiváló, hűsítő.10-12 fokra hűtve ajánljuk desszertekhez, gyümölcsös-szárnyas ételekhez.

Joó Tamás pincészete a Villányi borvidéken található családi pincészet. Jelenleg 6-7 hektáron szüretelik a szőlőt. Mivel kicsi az üzemméret, minden apró részletre oda tudnak figyelni, ami a legfontosabb ahhoz, hogy magas minőségű villányi borokat készítsenek. A Siklósi Várra néző kilátással, Akasztófa dűlőjében található vendéglátó pincéjük.

A termelési folyamatoknál és a szőlő feldolgozásánál elsődleges szempontnak tartják a legújabb technológiák használatát. Fő szempontnak tartják a borok készítésénél, hogy könnyen fogyasztható, fiatalos, friss, de mégis karakteres és egyedi stílusú borokat készítsenek. Fontosnak tartják a siklósi olaszrizling kiemelését. A termőhelyi adottságokat kihasználva prémium vörösboraikkal is szeretnénk tovább vinni a Villányi borvidék jóhírét.

Fehér boraikat hűtött, tartályos erjesztést követően rövid érlelés és készre kezelés után kerülnek palackba.

Vörösboraik stílustól és fajtától függően 9-24 hónapos fahordós érlelést kapnak új és másod- harmadtöltésű barrique hordókban, vagy rozsdamentes acél tartályokban.

A 2017-es évjárat ritka ígéretes volt, amikor is már közel 20- 25.000 palackra növelték a termelést. Elkészítették első Irsai Olivér borukat, illetve nagy vörösboraik is készültek. A szőlő szinte tökéletes állapotban, teljes érésben került szüretelésre. Nem okozott gondot sem fagy, sem túlzott eső, a nap épp annyit sütött, mint amennyire a szőlőnek szüksége volt.

Mivel kis méretű családi pinceként működnek, így ahhoz, hogy versenyképesek legyenek és felfigyeljenek rájuk, minden területen minőséget kell közvetíteniük. Céljuk, hogy minél több borkedvelő megismerje boraikat, amihez jól összehangolt csapatra van szükség, ahol mindenki hozzátesz egy kicsit a fejlődésért és a sikerért. Éppen ezért a kezdetektől csapatban gondolkoznak, ahol a család minden tagja hozzá tud tenni a pince fejlődéséhez.

Az Irsai Olivér egy erős növekedésű tőke, mely vesszője jól gyökeresedik. Fürtjei kúp alakúak és közepes nagyságúak, lazák és vállasak, bogyói kicsik, vékony, de szívós héjúak, nehezen rothadnak. Aranysárga, pettyezett színű. Korán érik, ezért már augusztus közepétől szüretelik. Íze muskotályos zamatú, kitűnő, de mivel bogyója kicsi, így a piacon nem tetszetős.

Bora erősen muskotályos ízű, zöldes-sárgás színű, lágy savakkal. Hibája, hogy gyorsan öregszenek, ezért fiatalon célszerű elfogyasztani. Kellő gondossággal azonban üdén tartható. Illatossága miatt egy könnyű nyári bor legdivatosabb alapanyaga. Sokszor házasítják sauvignon blanc fajtával.

Magyar eredetű fajta, a Csabagyöngye és a pozsonyi fehér keresztezése. Borszőlőként és csemegeszőlőként egyaránt hasznosítják. Korábban csak a csemegeszőlő változata volt elterjedt. A Dél-Balatoni, a Kunsági, a Pannonhalma-Sokoróaljai és az Ászár-Neszmélyi borvidéken van jelen. Azonban az Alföldön található a legnagyobb Irsai Olivér terület. Közepesen termő, a talajra különösebben nem igényes.

Sok európai országban, kiemelten Ausztria (főként Burgenland), Csehország és Szlovákia bortermelő területein termesztik, de vannak ültetvények Indiában, Ausztráliában, Kínában és Japánban. A második világháború után Kocsis Pál nagy mennyiségű vesszőt adott Oroszországnak (akkori Szovjetúnió), ahol még ma is nagy területen termesztik. Magyarországon a fajta jelenleg az egyik legkedveltebb szőlőfajtája. 1967-ben 340 hektáron, főként csemegeszőlőnek termesztették. 1985-ig 2300 hektárt telepítettek be ezzel a fajtával. 2000-ben pedig már 1272 hektár volt nyilvántartásban. Jelenleg 985 hektár területen termesztik.

1.990 Ft
Termelő: Johann Topf
Cikkszám: 00753

A Joóbarát Villányi Portugieser oltalom alatt álló, védett eredetű classikus száraz vörösbor.

A villányi borvidék legjellemzőbb fajtája. Hagyományos technológiával acélkádban héjon erjesztve majd ezt követően pár hónapot tartályban érlelve. Színe bíborvörös, íze gyümölcsös, cseresznyés- meggyes, kis fűszeres lecsengéssel. Könnyű bor mindennapi fogyasztásra. Ajánljuk grillezett húsok mellé, egytálételekhez legyen az magyar vagy akár olasz konyha.

 
1.990 Ft
Termelő: Joó Tamás
Cikkszám: 00752
"Szívemcsücske”. mely nagyot szól, de nem tolakodó. Siklósról az Akasztófa dűlőből. Az erjedést követően 18 hónapig érlelődött 500 literes magyar tölgyfahordóban. Fogyasztását 18 C-on ajánljuk húsételekhez, tésztékhoz. Minden kortyban a szilva. Csodaszép, érett.
3.290 Ft