Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Joó Tamás Borászat, Villány, bor, birtok

A családi borászat 2013 óta palackozza borait.

Jelenleg 30-40.000 palack bort készítenek évente 6-7 hektárról siklósi és villányi termőterületekről. Ezzel a mennyiséggel a Villány-Siklósi borút kisebb családi termelői közé tartoznak. Ez a kis üzemméret azonban lehetőséget biztosít arra, hogy minden apró részletre odafigyeljenek a termelés során. Ez a legfontosabb ahhoz, hogy magas minőségű villányi borokat készítsenek.

A szőlő feldolgozásánál és a termelési folyamatoknál elsődleges szempont a legújabb technológiák használata.

Fehér boraik hűtött, tartályos erjesztés után, rövid érlelés és készre kezelést követően kerülnek palackba.

Vörös boraik fajtától és stílustól függően 9 -24 hónapos fahordós érlelést kapnak új és másod-harmadtöltésű barrique hordókban, illetve rozsdamentes acél tartályokban.

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Johann Topf
Cikkszám: 00753

A Joóbarát Villányi Portugieser oltalom alatt álló, védett eredetű classikus száraz vörösbor.

A villányi borvidék legjellemzőbb fajtája. Hagyományos technológiával acélkádban héjon erjesztve majd ezt követően pár hónapot tartályban érlelve. Színe bíborvörös, íze gyümölcsös, cseresznyés- meggyes, kis fűszeres lecsengéssel. Könnyű bor mindennapi fogyasztásra. Ajánljuk grillezett húsok mellé, egytálételekhez legyen az magyar vagy akár olasz konyha.

 
1.990 Ft
Termelő: Joó Tamás
Cikkszám: 00752
"Szívemcsücske”. mely nagyot szól, de nem tolakodó. Siklósról az Akasztófa dűlőből. Az erjedést követően 18 hónapig érlelődött 500 literes magyar tölgyfahordóban. Fogyasztását 18 C-on ajánljuk húsételekhez, tésztékhoz. Minden kortyban a szilva. Csodaszép, érett.
3.290 Ft