Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Barcza Bálint Pincészet

Őseim apai és anyai ágon egyaránt generációk óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel. Borászatunk alapításának éve 1920, én magam 2011-ben palackoztam először kereskedelmi tételeket. Somlói pincénk a hegy déli oldalán, a Kőkonyha közvetlen közelében, a bazaltorgonák tövében

található, ahol vendéglátással is foglalkozunk. 5 hektáron gazdálkodunk, nem vagyunk regisztrált biotermelők, de szőlőinket az ökológiai termesztés szabályai szerint műveljük, immár nyolc éve. Boraink közvetítik a somlói talaj egyedi ásványosságát, és törekvésünk, hogy tüzes, tartalmas jellegüket elegánsan fogalmazzuk meg.

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 00622

Somló legismertebb és legnépszerűbb szőlőfajtája. A hegy déli oldaláról, két ültetvényről szüreteltük. Az ökológiai növényvédelem, spontán erjesztés és a természetes borkezelés egy igazi, fajtajelleges Juhfarkot eredményezett. A teljes mennyiség fahordóban érlelődött, harmada újhordóban.

3.890 Ft
Cikkszám: 00624

A bor három ültetvényről való. Kettő a déli és egy a nyugati oldalról. A déli oldal boraiból a legszebb hordókat választottuk ki ebbe a borba. Emellett a nyugati oldal teljes mennyisége belekerült. Tartályban, többször töltött hordóban és új hordóban érlelődött. Testes, mégis elegáns bort sikerült készítenünk. Borászatunk egyik büszkesége.

5.990 Ft
Cikkszám: 00625

Somló hét különböző kis szőlőterületéről származik a bor. Jellemzően öreg szőlőtőkékről szüreteltük a termést, három terület életkora száz év körüli. A tőketerhelés extrém alacsony volt, fél kg/tőke alatti. Ez nem terméskorlátozás eredménye, hanem az idős szőlők ilyen termésmennyiséget tudtak adni. Az erjedés és az érlelés részben fahordóban, részben tartályban zajlott. Cél volt, hogy a hordós érlelés ne fedje el a bor gyümölcsösségét. Visszafogott illat, nagy koncentráltság és sok ásvány jellemzi.

5.990 Ft