Fehér borok
A fehér szőlő héjában találhatóak azok a vitaminok, amelyek a test szöveteire olyan hatással vannak, hogy kevésbé legyen hajlamos a megbetegedésekre. Rengeteg kálium, foszfor és fluorid van a fehérborban, amelyek hatása akkor érvényesül, ha rendszeresen fogyasztasz egy decit belőle. Vigyázat, ez kizárólag a száraz borokra érvényes!
UV-védelem
Ha minden nap megiszol egy jó pohár fehérbort, a nap káros UV-sugarai ellen is jobban fel leszel szerelkezve védelemmel.
A szőlőben található anyagok védekezőbbé teszik a bőrt a káros sugarak ellen, és a flavonoidok, amik a borban vannak, megfékezik azokat a folyamatokat, amik a bőr roncsolódásáért felelősek.
A fogszuvasodás ellen is kiváló
A fehérbor még a fogakat is megvédi, ugyanis ha lassan kortyolod, és mindig egy kicsit a szádban tartod, mielőtt lenyeled, fertőtleníti a szádat, és a baktériumok ellen is hatékonyan lép fel. Borozás után 20-30 percig ne moss fogat, és hagyd érvényesülni a fertőtlenítő, fogszuvasodás elleni anyagait.
Gyümölcsös, muskotályos, szőlővirág ízekkel, illatokkal, kis zöldfűszerességgel. Friss, ropogós savai nyári estéken fröccsként is kiváló hűsítő.10-12 fokra hűtve ajánljuk desszertekhez, gyümölcsös-szárnyas ételekhez.
Intenzív gyümölcs illatú, fajtakarakteres bor. A Chardonnay francia eredetű szőlőfajta,szeptember közepén,végén biztonsággal szüretelhető.Tőkéje erős növekedésű,fagytűrése közepes,termőképessége megbízható.Szereti a meleg fekvést és a jó víztartó képességű meszes talajt. Bora extraktban gazdag,illatos,kellemes savakkal,gyakran különleges minőségű.
Halvány zöldessárga szín. Illatában virágokkal és üde gyümölcsökkel. Ízben fehér és sárga húsú gyümölcsök, friss alma és őszibarack, mellette fehérvirágos jegyek és citrusok. Üde és könnyed bor, lendületes savakkal és kirobbanó gyümölcsösséggel.
Könnyed, friss, gyümölcsös, mégis igazi tokaji bor kellő savgerinccel és egy kevés maradékcukorral.
Fogyasztása leginkább szárnyas ételekhez, halakhoz, valamint sültekhez ajánlott.