Édes borok
Kis tétel, kis palackban, Tokaj több dűlőjéből, színes, köves talajáról. A részben botritiszesedett furmint fürtökből préselt sűrű must hordókban erjedt spontán, majd érlelés után került az apró palackokba. Érett körtés, mézes, datolyás illat, kortyban egyensúllyal, puha ízekkel.
Maradékcukor: 135 gramm.
Direkt préselés. Erjesztés: tartályban.
Dűlők: Bcsek, Dorgó ,Holdvölgy, Nyulászó
4. évjáratunk illatában krémes sárgabarack, sárgadinnye
és friss bazsalikom a meghatározó. A sárgabarack
lendülete ízében is folytatódik, mely lágy mézzel és
ananásszal kiegészülve finoman kellemes, telt kortyokat
hív életre. Remek arányú sav-cukor egyensúlya könnyen
fogyaszthatóvá és behízelgővé teszi ezt a házasítást,
mely így könnyen és szenvedéllyel idézi meg előttünk
Tokaj egy bujább, játékosan édes arcát.
Madeira szigetén készült likörbor. Borostyán színű. Szárított gyümölcsök gazdag aromája kellemesen könnyű egységet mutat.
Tiszta, feszes stílusú késői szüretelésű bor, mely a világfajta és az I. osztályú mádi Nyulászó-dűlőnek egy hűvösebb évjáratból készített, lendületes lenyomata. Fűszeres és gazdag illatában méz, citromfű, rózsa és mangó leheletfinom jegyei mutatkoznak meg. Szenvedélyesre komponált ízében őszibarackkal, licsivel, lime-al és vilmoskörtével találkozhatunk; mely precízre hangolt sav-cukor egyensúllyal fedi fel a bor igazán ellenállhatatlan karakterét.
Több mint 1 évet érlelődött hordóban. Egyensúly és gyümölcsösség jellemzi. 1800 palack készült belőle.
A Szűcs Pincészet tulajdonosa, Szűcs Ferenc 2012-ben kezdett szőlőterületeket vásárolni Tállyán. Organikus szemlélettel vezeti azóta is a pincészetet. Célja kezdettől fogva az volt, hogy a történelmi első osztályú dűlőkről (Bohomály, Hasznos, Somszög, Patócs, Tökösmály) kiváló minőségű, egyedi, a tájra, a mikroklímára jellemző borokat készítsen. Az első évjárat, a dűlőszelektált Bohomály száraz furmint 2013-ban került palackozásra. A pincészet jelenleg 6,5 hektáron gazdálkodik, a szőlőművelésben és borászati munkában Hudák István segít. A szőlőmunkák során a pincészet minél kíméletesebb művelésre törekszik, melynek célja a kiváló minőségű alapanyag előállítása jelentős terméskorlátozással. A borkészítés során kerülik a fajélesztő használatát, és előnyben részesítik a kerámiatojásban és fahordókban való erjesztést, érlelést. A Szűcs Pincészet a Tállya Wines szövetkezet tagja, ahol a Tállya környéki dűlőkről származó borok házasításával mutatják meg a településhez tartozó területek kiválóságát.