Kézműves-családi birtok 1992-ben alakult, amikor a család megvásárolta a 18. századi orosz borvásárló pincét Tokaj belvárosában, hogy visszatérjen az anyaági felmenők mesterségéhez, a tokaji „bormíveléshez.” Jelenleg 10-12000 palackot készítenek évente évjárattól függően, a dűlőszelektált szárazboroktól az aszúkig. Területeik Mád, Bodrogkeresztúr és Tarcal határában találhatók, összesen 6,5 termő hektáron. A történelmileg is kiemelkedő dűlőkben, mint a Király, Betsek, Sajgó, Zafír, Veresek gondos szőlőműveléssel, szigorú terméskorlátozással dolgozank. A központi pince Tokaj belvárosában található, és története az 1700 évekre nyúlik vissza. Az orosz borvásárló bizottság használta a pincét a 18. században, erjesztésre és tárolásra, hogy ellássa Erzsébet cárnőt és az orosz cári udvart tokaji borral.
Erzsébet Pince
Az Estate Furmint több kiváló dűlőben termett Furmint házasításából áll össze. Igazi karakteres, gazdag tokaji száraz Furmint. Hagyományos középorsós préssel préseljük, hordóban erjed, majd 6-8 hónapos hordós érlelést kap.
A Zafír dűlő a Terézia kápolnától délre hajló tarcali dűlő. Itt Furmint és Hárslevelű van vegyesen, ennek a két szőlőnek a házasítása száraz Zafír dűlőborunk (2/3 Furmint, 1/3 Hárs). A mádi dűlőkkel összehasonlítva itt a Zafírban mindig illatosabb, lágyabb borok születnek, ami a termőhelyek érdekes különbözőségéből adódik.
A házasítás gyönyörűen kidomborítja a termőhely karakterét. Szép egyensúly, gazdag illatvilág, komplexitás a szájpadláson is. Kossuth préssel préselték, majd hordóban erjedt. Teljesen száraz, pár gramm maradékcukorral. A termőhely a Terézia kápolnától délre hajló dűlő, melynek talaja átmenet a laza lösz és a barna erdőtalaj között, mindez vulkáni perlit alapkőzeten, ami a talajban is megtalálható.