Kvaszinger Pince, Tokaj, bor, birtok
Kvaszinger család Tokaj-hegylján több generáció óta foglakozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Elődeik az 1800-as évek elején érkeztek az országba Poroszország területéről. Az első Kvaszinger, aki a Tokaji borvidékre költözött, az Olaszliszka határához tartozó Meszes majorban, Vay báró intézőjeként irányította a báró szőlőterületeinek munkálatait. Ő vásárolta meg a családi birtok gerincét képező Hatalos-dűlőt, mely azóta is kiemelkedő minőségű borokat ad számukra. Jelenleg Kvaszinger László folytatja a családi hagyományt, készíti az ízletes tokaji borokat és irányítja a családi vállalkozást Olaszliszkán.
Könnyed, friss, gyümölcsös, mégis igazi tokaji bor kellő savgerinccel és egy kevés maradékcukorral.
Fogyasztása leginkább szárnyas ételekhez, halakhoz, valamint sültekhez ajánlott.