Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kovács Nimród

A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a XVIII. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatuk hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a XXI. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait.
Rendezés:
Nézet:
Termelő: Kovács Nimród
Cikkszám: 00631
MONOPOLE Rhapsody Bikavér hűen tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtok egyediségét. Előbbi vékony, köves, tufás termőrétege és erős déli lejtése tüzességet, testet, utóbbi kötött barna erdőtalaja gazdag és tiszta aromát ad a bornak. Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Franc fajtákból házasított,   ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel. Közép-hosszú lecsengés, bársonyos tanninok jellemzik.
3.990 Ft
Termelő: Kovács Nimród
Cikkszám: 00632
A bor 2016-os évjárata a kiváló minőségű 777-es klónon alapul, s méltó házasítása a Nyilasmár és Nagyfai különleges minőséget adó terroirok érett gyümölcseinek.
Egyedi minőségű Pinot Noir, amelyre jellemző a késői rügyfakadás és a viszonylag korai érés, amely ugyanakkor magasabb fokú cukortartalommal és szolíd savakkal párosul.
A 777 dijoni klón elegáns, kirobbanóan gyümölcsös ízbomba, valódi karakter.
5.490 Ft
Termelő: Kovács Nimród
Cikkszám: 00633
A Chardonnay klasszikus burgundi technológiájával készült ezt a bor, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokOk (Monopole) egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. Kiváló társ szárnyas- és könnyű sertés ételekhez, valamint tenger gyümölcseihez és tésztafélékhez.
5.490 Ft
Termelő: Kovács Nimród
Cikkszám: 00634
 Nyilasmár és Nagyfai különleges minőséget adó dűlők érett gyümölcse. Illatában indulásként érett fekete cseresznyés, földes jegyeket fedezhetünk fel, később szilva, édes dohány és bőr fokozza a fajta karaktert. Mély színű vörösbor a szájban bársonyos tanninokkal és szép lecsengéssel rendelkezik.
6.690 Ft