Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Skót

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Ardmore
Cikkszám: 00679
Az Ardmore 1898-as indulása óta a közelmúltig szinte kizárólag blended whiskykbe (főleg a híres Teacher’s-be) adta értékes nedűjét. Az elmúlt években azonban többféle hivatalos palackozás is megjelent, kilépve ezzel a lepárló az ismeretlenségből. A highlandi régióban a magas költségek miatt egészen ritka, hogy egy üzem tradicionális módon tőzegelt árpából készítsen whiskyt. Az Ardmore ez alól kivétel, ezáltal a régió sajátságaihoz képest egy egészen egyedi ízvilágú malttal jelentkezik a piacon. A hagyományos amerikai tölgyfahordós érlelést követően ezt az italt az Ardmore testvérlepárlójánál, a Laphroaig-nál is használt kisméretű, negyedes (ún. quarter cask ) hordóban pihentetik. Ebben a rövid, de intenzív érési szakaszban (a whisky nagyobb felületen érintkezik a fával) nyeri el az Ardmore egyedi sima karakterét.
12.700 Ft
Termelő: Glenkinkinchie
Cikkszám: 00673
A Edinburgtől nem messze fekvő Glenkinchie az egyik legismertebb lowland-i lepárló. Termelésének nagy része olyan blendekbe kerül, mint a Haig's, a Dimple és a Dewar's. Ez a kiadás egy jó lehetőség, hogy single maltként is megkóstolhassuk a nagyszerű párlatot!
15.800 Ft
Termelő: Jura
Cikkszám: 00680
A Jura termékcsalád magja, 12 éven át burbon-hordókban érlelve, majd Oloroso sherry-ben készítve. Az eredmény keverje össze a lepárlóüzem jellegzetesen enyhén füstös jellegét édességgel, fűszerrel és sötét gyümölcsökkel. Nagyszerű bevezetés Jura-ba.
16.300 Ft
Termelő: Glen Scotia
Cikkszám: 00682
A Double Cask első töltésű bourbonhordókban érlelődik, utána pedig 12 hónapot tölt még korábban Pedro Ximenez sherryt tartalmazó hordóban, így gazdag gyümölcsös karakterű whisky születik, ami magán hordozza a karakteres tengeri jegyeket és a vaníliát is.
17.200 Ft
Termelő: Bowmore
Cikkszám: 00681
Az 1779-ben alapított Bowmore Lepárló, Skócia egyik legöregebb lepárlója, a Loch Indaal nevű öböl partján található, a Belső Hebridák közé tartozó Islay {ejtsd: ÁJ-la} szigetén. A Bowmore csodálatosan gazdag és komplex ízvilágának köszönhetően, "a legkiegyensúlyozottabb Islay malt"-nak tartott whisky.
 
17.590 Ft
Termelő: Bunnahabhain
Cikkszám: 00160

A Bunnahabhain megújult! Mostantól nonchill filtered () eljárással készül, így jóval több íz- és illatanyag marad meg a whiskyben a palackozás után, intenzívebbé téve így az élményt. Ezzel párhuzamosan a lepárló az alkoholfokot is megemelte, 40-ről a Bunnahabhainra mostantól egyedileg jellemző 46,3%-ra. 

A Bunnahabhain virágos és gyümölcsös ízei lágyan keverednek a Islay szigetére jellemző, de ebben az üvegben egyáltalán nem olyan határozottan uralkodó tőzegfüsttel. Ha valaki el kíván mélyedni az Islay-whisky világában, érdemes itt kezdeni.

19.900 Ft
Termelő: Balvenie
Cikkszám: 00678
A Balvenie különlegessége a hagyományos technológián túl, a jelenlegi Malt Mester (David Stewart) által nagy szakértelemmel és tapasztalattal, a világ minden részéről kiválogatot tölgyfahordók alkalmazása. A Malt Mester a különféle hordók és eltérő mértékben érlelt  maláta whiskyk 'keverésével' képes létrehozni a Balvenie 'single malt  kínálatát'. A sorozat mindegyik verziója teljesen egyedi ízvilággal rendelkezik, de a termékpaletta minden elemében egyformán és összetéveszthetetlenül jelen van a Balvenie jellegzetes mézes karaktere is.
A 12 éves 'Doublewood' specialitása a két féle hordós kezelés. Az érlelési folyamat egy pontján a whiskyt a bourbon hordókból áttöltik spanyol sherry-s hordókba. Az elsőtől kapja a whisky a karakterét és selymességét, míg a másodiktól a mélységét és teljességét.
19.500 Ft
Termelő: Dalmore Distillery
Cikkszám: 00688

Különféle stílusú sherry hordókban készül, mint az Apostoles, Amoroso és Matusalem oloroso.

Aromája narancs lekvár, fahéj és szerecsendió.

A szájban mandarin, vanília, gyömbér és zúzott alma

26.990 Ft
Termelő: Lagavulin
Cikkszám: 00699
A világ egyik legnépszerűbb és legismertebb single malt whiskyjét gyártja. 1816-ban alapította John Johnston.
26.900 Ft
Cikkszám: 00693
 Bourbon és sherry hordókban érlelték. Kellemesen finom és könnyű, virág- és citrusfélékkel.
31.000 Ft
Cikkszám: 00694

Amerikai tölgy és spanyol Sherry hordók tökéletes harmóniája

Mézes, fűszeres mazsolával és a karamellel kiegyensúlyozott.

32.500 Ft
Cikkszám: 00690
100 hordónál is kevesebb érlelődik a Macallan szeszfőzdenél ebből a jellegzetes füstös whiskyből. A spanyol és az amerikai tölgyből készített, 100% -ban sherry fűszeres hordókból készültek. Több mint 50% először töltődik be.
155.000 Ft