Wassmann Pincészet, Villány, bor, pince, birtok
Wassmann Ralf (italtechnológiai mérnök) és Hanauer Susann (jogász, borbíráló).
1998-ban költöztek Heidelbergből a Villányi borvidékre, hogy a természet és a terroir egységéből valami különlegeset alkossanak.
Pincészetük jelenleg 2 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeik Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el (Városhegyi dűlő és Hidegkúti dűlőn).
Nem használnak színtenyésztett borélesztőt az alkoholos erjedéshez, se színtenyésztett baktériumokat a malolaktikus erjedéshez, a teljes kéntartalom max. 100 mg/l, nem alkalmaznak vegyi segédanyagokat, derítőket és stabilizátorokat, a palackzárás csak klórmentes természetes dugóval történik, nem használnak tisztító vegyszereket az üvegek és a hordók tisztán tartására.