Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Thummerer Pincészet, Eger, bor, birtok, pince

Kizárólag a magas minőség elérése a pincészet célja, minden évben egy-egy különlegességgel gazdagítva a választékot.


Boraik eljutnak Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba, valamint Belgiumba, Svájcba, Svédországba, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Kínába, Dél Kóreába, Taiwanra is.


A fehér borok túlnyomó része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de fehér barrique különlegesség is található a választékban (pl.: Chardonnay battonage, Egri Csillag Grand Superior). A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek (pl.: Bikavér Classicus, Bikavér Superior, Bikavér Grand Superior) és legalább féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörösborok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée, Evoé cuvée, Tekenőháti Merlot, Válogatások…), de fiatal, reduktív, gyümölcsös karakterű vörösbor is van a választékban (Siheder).

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 00765
Ez a bor egy sajátos, különleges ízlésvilágot tükröz. Édes vörös bor, amely alacsony alkoholtartalmával és a szőlőből származó maradék cukortartalmával, intenzív, fűszeres illatával, finom savaival rendkívüli népszerűségnek örvend. Fahordós jegyeket, élvezetes aromát magában hordozva igazi élményt jelent fogyasztója számára. Édes mivoltának köszönhetően kimondottan desszertbornak ajánljuk, diós, mogyorós desszertekhez, piros gyümölcsökkel kiegészítve. Baráti összejövetelek alkalmával az édes, illatos vörösbort kedvelőket meglephetjük vele. 14-16°C-on fogyasztva ajánljuk.
3.990 Ft