Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kecze & Hady Kézműves Pince, bor, birtok, pince

 

Az első bort 2002-ben készítették. A kedvtelésnek induló tevékenység azonban mélyebb gyökeret eresztett, a szőlő és a bor ma már a családi életük szerves részévé vált.

Balaton-felvidéken, Aszófő település 3 dűlőjében, szűk 4 hektáron folyik a gazdálkodás.

 

Céljuk a hagyományos, kézműves módszerekkel és szellemiséggel magas minőségű, szép borokat készíteni, és a szőlőfajtára jellemző eredeti íz- és aromajegyeket megőrizni. 

Nem használnak fajélesztőt, enzimeket és adalékanyagokat, nem préselnek,nem szűrnek és minimális ként használnak. Az érlelés tölgyfa hordóban palackállóságig történik.

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 00751

Az újfahordóban érlelt chardonnay-olaszrizling fehérbor házasításra a nevében szereplő szójáték révén derül fény. Ezüstbe hajló sárgás szín, elegánsan virágos illatok, az olaszrizling lágyabb, gyümölcsös ízjegyei harmonikusan egészülnek ki a chardonnay fajtajellegével.

Fogyasztását szárnyas ételekhez ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 C.

5.490 Ft
Cikkszám: 00598

A borról:

Családi pince lévén minden családtagunkhoz kötődik egy, vagy több bor. „Zsófia” lányunk nemcsak névadó, hanem a címke megalkotója is, hiszen „virág-arcok” mosolyognak a palackról és jelzik, hogy ez egy barátkozós, beszélgetős bor. Lágy, harmonikus vörös bor, érett piros bogyós gyümölcsjegyek, a cabernet fajtákra jellemző aszalt szilva és csokoládé illatok. A 2013-as évjáratból „félretett” tétel, különleges érési folyamat eredménye az egyedi íz világ.


Ételpárosítás:
fogyasztását vadhúsból készült ételekhez ajánljuk. Ideális fogyasztási hőmérséklet 18 C-on javasoljuk.

6.490 Ft