Kecze & Hady Kézműves Pince, bor, birtok, pince
Az első bort 2002-ben készítették. A kedvtelésnek induló tevékenység azonban mélyebb gyökeret eresztett, a szőlő és a bor ma már a családi életük szerves részévé vált.
Balaton-felvidéken, Aszófő település 3 dűlőjében, szűk 4 hektáron folyik a gazdálkodás.
Céljuk a hagyományos, kézműves módszerekkel és szellemiséggel magas minőségű, szép borokat készíteni, és a szőlőfajtára jellemző eredeti íz- és aromajegyeket megőrizni.
Nem használnak fajélesztőt, enzimeket és adalékanyagokat, nem préselnek,nem szűrnek és minimális ként használnak. Az érlelés tölgyfa hordóban palackállóságig történik.
Az újfahordóban érlelt chardonnay-olaszrizling fehérbor házasításra a nevében szereplő szójáték révén derül fény. Ezüstbe hajló sárgás szín, elegánsan virágos illatok, az olaszrizling lágyabb, gyümölcsös ízjegyei harmonikusan egészülnek ki a chardonnay fajtajellegével.
Fogyasztását szárnyas ételekhez ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 C.
A borról:
Családi pince lévén minden családtagunkhoz kötődik egy, vagy több bor. „Zsófia” lányunk nemcsak névadó, hanem a címke megalkotója is, hiszen „virág-arcok” mosolyognak a palackról és jelzik, hogy ez egy barátkozós, beszélgetős bor. Lágy, harmonikus vörös bor, érett piros bogyós gyümölcsjegyek, a cabernet fajtákra jellemző aszalt szilva és csokoládé illatok. A 2013-as évjáratból „félretett” tétel, különleges érési folyamat eredménye az egyedi íz világ.
Ételpárosítás:
fogyasztását vadhúsból készült ételekhez ajánljuk. Ideális fogyasztási hőmérséklet 18 C-on javasoljuk.