Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ebner Pincészet Pécs, bor, birtok, pince

Pécshez közel, Szigetvár mellett, Mozsgó határában terül el az Ebner Pincészet birtoka, a községhez tartozó szőlőhegyen. A vadregényes tájba 1999-ben szeretett bele Andreas Ebner, a birtok tulajdonosa. A dél-tiroli származású borászcsaládban felnőtt Andreas itt ültette el élete első szőlőtőkéit, amit eleinte csak hobbinak szánt.

Mozsgó mellett azonban már a Pécsi borvidéken járunk, így a mecsekaljai borok mára országosan talán legismertebb készítője a dél-tiroli származású Andreas Ebner. Borai sorra nyerik nem csak a versenyeket, de a rajongókat is. Házasításai bordói jelleg, de mégis egyedi ízvilágú, ahogy más arculatot adott a cirfandlinak is. Úttörője volt a gyöngyözőbor-divatnak a Borzongás piacra dobásával még jó pár évvel ezelőtt.

A mozsgói szőlőhegyen ma már nem csak bor készül, keresett az almalé, de egyre csak gyarapodik a birtok: legutóbb egy panzióval. A birtokon a borkészítés hagyományai azonban itt kézzelfoghatók. A birtokhoz tartozik egy több száz éves pince ami még az egyházé volt, ide gyűjtötték a tizedet. Három ága a lakóház és az udvar alatt nyolc méterrel kanyarog. A pince hangulata rusztikus, tradicionális. Az Ebner család ebben a szellemben próbálta meg a birtok többi helyszínét is kialakítani, amivel egy kellemes atmoszférát teremtettek az idelátogatók számára.

Rendezés:
Nézet: