Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sziegl Pince, Hajós-Baja, bor, birtok, pince

A Pince (elő)élete 2011-ben, Balázs nagypapájától kapott pár sor szőlővel, és a papa pincéjében egy darab fahordóval kezdődött.  Majd 2012-ben felépült az első saját pince, saját hordókkal, az első saját szőlőterületekkel. Ekkor indult el ténylegesen a Sziegl Pince.

Hiszik, hogy a jó borok a szőlőben készülnek el, aminek az alapfeltétele a sok és gondos kézimunka. Igyekeznek a lehető legtermészetesebben művelni a területeiket: folyamatos gondoskodással, minimális permetezéssel.

A pincében is, ahol a lehető legjobb alapanyagból, a lehető legkevesebb beleavatkozással igyekeznek a borokat készíteni. Szigorú terméskorlátozás, gondos válogatás, és (a fehér szőlőknél is) hosszú héjon áztatás után a pincébe került termést hagyományos fakosaras préssel préselik, majd spontán erjesztik. A legtöbb tételüket fahordóban érlelik és több esetben derítés és szűrés nélkül palackozzák.

Eddig a fő fajtáik az Olaszrizling és a Kékfrankos voltak. De a fajtaváltások és új telepítések után már Kékfrankos, Kadarka, Olaszrizling, Furmint, Hárslevelű, Rajnai rizling és egyéb igen ritka, kísérleti fajták borait is kóstolhatják már tőlünk.

 

Rendezés:
Nézet: