Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sziegl Pince

A Pince (elő)élete 2011-ben, Balázs nagypapájától kapott pár sor szőlővel, és a papa pincéjében kijelölt egy darab fahordóval kezdődött.  Majd 2012-ben felépült az első saját pince, saját hordókkal, az első saját szőlőterületekkel. Ekkor indult el ténylegesen a Sziegl Pince. 

Valamikor ekörül ismerkedtünk meg egymással és alakult ki a szerelem is – egymás és a borok iránt egyaránt. Közben egyetemre jártunk (Balázs kertészmérnök- szőlész, Petra szőlész-borász mérnökként végzett), és más borászatoknál is dolgoztunk, sok tapasztalatot gyűjtöttünk.  A szabadidőnket pedig bulik helyett inkább az otthoni kis birtokra áldoztuk.

Rájöttünk, hogy a szőlészet-borászat nem csak egy szakma vagy munka, hanem hivatás és életvitel.  Hisszük, hogy a jó borok a szőlőben készülnek el, aminek az alapfeltétele a sok és gondos kézimunka. Igyekszünk a lehető legtermészetesebben művelni a területeinket: folyamatos gondoskodással, minimális permetezéssel.

Ugyanezt az elvet követjük a pincében is, ahol a lehető legjobb alapanyagból, a lehető legkevesebb beleavatkozással igyekszünk a borokat készíteni. Szigorú terméskorlátozás, gondos válogatás, és (a fehér szőlőknél is) hosszú héjon áztatás után a pincébe került termést hagyományos fakosaras préssel préseljük, majd spontán erjesztjük. A legtöbb tételünket fahordóban érleljük és több esetben derítés és szűrés nélkül palackozzuk.

Eddig a fő fajtáink az Olaszrizling és a Kékfrankos voltak. De a fajtaváltások és új telepítések után már Kékfrankos, Kadarka, Olaszrizling, Furmint, Hárslevelű, Rajnai rizling és egyéb igen ritka, kísérleti fajták borait is kóstolhatják már tőlünk.

 

Rendezés:
Nézet: