Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fehér borok

A fehér szőlő héjában találhatóak azok a vitaminok, amelyek a test szöveteire olyan hatással vannak, hogy kevésbé legyen hajlamos a megbetegedésekre. Rengeteg kálium, foszfor és fluorid van a fehérborban, amelyek hatása akkor érvényesül, ha rendszeresen fogyasztasz egy decit belőle. Vigyázat, ez kizárólag a száraz borokra érvényes!

UV-védelem

Ha minden nap megiszol egy jó pohár fehérbort, a nap káros UV-sugarai ellen is jobban fel leszel szerelkezve védelemmel.
A szőlőben található anyagok védekezőbbé teszik a bőrt a káros sugarak ellen, és a flavonoidok, amik a borban vannak, megfékezik azokat a folyamatokat, amik a bőr roncsolódásáért felelősek.

A fogszuvasodás ellen is kiváló

A fehérbor még a fogakat is megvédi, ugyanis ha lassan kortyolod, és mindig egy kicsit a szádban tartod, mielőtt lenyeled, fertőtleníti a szádat, és a baktériumok ellen is hatékonyan lép fel. Borozás után 20-30 percig ne moss fogat, és hagyd érvényesülni a fertőtlenítő, fogszuvasodás elleni anyagait.

 
Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 00101
Bodzaillat, mezei virág, citrus fröccs.
2.190 Ft 2.081 Ft
Termelő: Szivek Pince
Cikkszám: 00942
Friss üdeség, ropogós savak, gazdag, komplex, kissé telt aromák és illatok harmóniája jellemzi.
2.490 Ft
Termelő: Szivek Pince
Cikkszám: 00944
Lédús őszibarack, frissítő citrus
2.590 Ft
Termelő: Ikon Pincészet
Cikkszám: 00970
A bor enyhén citrom színű, zöld árnyalatokkal. A rizlingre jellemzően az illatban az alma és a virágok dominálnak, de ízében az őszibarack van főszerepben a lime és a frissen szedett zöldalma mellett. Harmonikus savszerkezet jellemzi. 
2.790 Ft
Termelő: Lelovits Pince
Cikkszám: 00779
Üde, zamatos, könnyű test, gazdag ízek. Illata citrusos, zöldalmás, friss gyümölcsösség.
2.990 Ft
Cikkszám: 00103
Fűre, egresre és kivire emlékeztető illatkép, melyet citrusok foglalnak keretbe.Mentás fűszeresség egészíti ki. Lecsengése gyümölcshangsúlyos, hosszan érződik.
3.290 Ft 2.961 Ft
Termelő: Kvaszinger
Cikkszám: 00472

Könnyed, friss, gyümölcsös, mégis igazi tokaji bor kellő savgerinccel és egy kevés maradékcukorral.

Fogyasztása leginkább szárnyas ételekhez, halakhoz, valamint sültekhez ajánlott.

3.250 Ft
Termelő: Kvaszinger
Cikkszám: 00473
Ajánlott szárnyas ételekhez, halakhoz könnyű salátákhoz.
2.250 Ft
Termelő: Anonym Pince
Cikkszám: 00533

Két földrajzilag elkülönülő szőlőterületről származó borok házasítása az Egyből kettő. A házasítás alapját adó Zenitet a Pázmánd határában található ültetvényről augusztusban szüretelték 19-es mustfokkal, kézzel 15 kg-os ládákba. Ezt egészítették ki az etyeki Újhegyre-dűlőből származó Szürkebarát augusztus 27-én szüretelt termésével. A Zenitet zúzás-bogyózást követően alacsony nyomáson, kíméletesen préselték, végül a mustot ülepítették. A színelt tiszta mustot fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztették. A Szürkebarátot bogyózást követően préselték alacsony nyomáson, a mustot ülepítették. A leszínelt tiszta mustot fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztették.
Halvány zöldessárga szín. Illatában virágokkal és üde gyümölcsökkel. Ízben fehér és sárga húsú gyümölcsök, friss alma és őszibarack, mellette fehérvirágos jegyek és citrusok. Üde és könnyed bor, lendületes savakkal és kirobbanó gyümölcsösséggel.

Etyekre a pezsgő hozta a családot. Szövényi Áron 2004-2005. évben Olaszországban járt egyetemre, szőlészeti-borászati mesterképzésre. Franciaországban a methode traditionelle pezsgő borvidékén, a palackban erjesztett pezsgők világában végezte a szakmai gyakorlatot. Amit Olaszországban elkezdett, Etyeken folytatta tovább és elkészítette első pezsgőjét. Palackos erjesztéssel Chardonnayból és Pinot Noirból. Borász nagybátyától etyeki területei kiváló alapot adtak a pezsgők és borok készítéséhez. 2006-os pezsgőjük nagy sikert aratott családi és baráti körben. 2007-ben kiköltöztek Etyekre és megalapították az Anonym Pincét. 
2010-ig csak sauvignon blanc-nal, chardonnay-val és pinot noir-ral foglalkoztak és éves szinten 2500 palack pezsgőt és bort készítettek. 2011-ben borász nagybátya halálát követően megörökölték a családi területeket, ezzel a birtokméret 2,5 ha-ra nőtt. Az örökség két, számukra új fajtát is hozott magával a zenitet és a pinot grist. A nagyobb birtokméret új lehetőségeket nyitott meg számukra, így hűthető tartályokat, új prést is vásároltak és elkészítették első, csak  tartályban készült boraikat. Első nagy szakmai sikerüket 2011-ben Egyből kettő, zenit és szürkebarát házasításuk hozta meg, amellyel a Magyarországi Újborversenyen elnyerték Magyarország Legjobb Új Bora díjat. Szintén ebben az évben készült el először Ötlett pinot noir rozé, így már 5 borra bővült a ‘paletta’.
2014-ben telepítették első új ültetvényeiket és a saját tulajdonú területeken átálltak a biológiai növényvédelemre.
2015-ben új birtokközpontot létesítettek az Öreghegyen és egyre nagyobb energiákat fektettek a palackos erjesztésű, méthode traditionelle pezsgők készítésébe. 2016-tól pezsgőikben a chardonnay és pinot noir fajták mellett megjelenik a pinot gris is.  Valamennyi saját, etyeki területeikről.  A sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir fajták csiszolgatása és fehér pezsgők mellett 2016-tól pinot noir rosé pezsgőt is készítenek a champagne-i rosé d’assemblage technológiával.


 

3.250 Ft
Termelő: Planina Borház
Cikkszám: 00929
A Csomorika régi magyar szőlőfajta amit ráadásul a helyiek juhfarknak hívnak. A Littke pezsgőgyár telepítette a borvidékre a 19. század végén a pécsi pezsgő alapborának. Fajtaborként a reneszánszát éli. Élénk, de nem durva savszerkezet jellemzi. A visszafogott virágos illatot kellemes korty egészíti ki, derű, fiatalság, könnyen fogyasztható fehérbor. Hűvös, mentás, erdős hangulat teszi különlegessé.
3.250 Ft
Termelő: Szivek Pince
Cikkszám: 00941
A középső sorokból lett szüretelve. Két tételt különítettek el. Az egyik részt zúzták és bogyózták, a másik részt kíméletesen, egész fürtösen préselték. A finomseprőn hagyott tételek érlelésére önállóan, tartályban került sor, majd házasították. Barack és sárga húsú gyümölcsök, kerekség, ez a zöld veltelini.
3.250 Ft
Termelő: Pelle Párlatház
Cikkszám: 00938

1250 palack

Friss gyümölcsös illatok, jó savak, karakteres furmint ízek.
Az élénk savak és a maradékcukor teszi még izgalmasabbá a bort.
Tartályban erjedt és érlelt.    

3.350 Ft
Termelő: Cseri Pincészet
Cikkszám: 00538
Könnyű, mégis tartalmas fehérbor, fűszeres ízjegyekkel, finom savszerkezettel.
3.450 Ft
Termelő: Gervai János
Cikkszám: 00809

Csillogó halványsárga színű. Illatában keverednek az érett trópusi gyümölcsök, kis zöldalmával és egressel. Chardonnay és sauvignon blanc házasítás. Szájban telt és kerek szerkezet kiegészítve egy kis hordó fűszerrel. Ananász, vanília, egres, banán, citrus.

3.450 Ft