Keresés
Keresési feltételek
A keresési feltétellel megegyező termékek
Neve a csábító asszonyé. És hogy miben rejlik művészetének titka? Az erejében, és abban, ahogyan azt érvényre juttatja… A szekszárdi borvidék alsónánai fennsíkján termett Merlot, ízének bársonyosságával, mély, gránátvörös színével és erejének lassan áradó tüzével, az asztali örömök mellett a szemnek is gyönyörűség.
A szekszárdi borvidék ősi termőhelyén, a csodálatos benapozású Porkoláb-völgyben termett Cabernet Sauvignonból hagyományos eljárással előállított, tölgyfahordóban érlelt kézműves vörösbor. Erejével és illatával mindenkori kellemes résztvevője a terített asztaloknak és baráti beszélgetéseknek.
Feiszt Pince
Szekszárd
Hírhozók mágikus tájról
„Mágikus táj, hol a Szekszárdi-dombság belelapul a Duna síkjába. A patakok szabdalta dombság és völgyek világa, melyek szembenéznek a Sárköz falvaival egészen a Duna erdejéig.
Vigyázzunk rá!
Itt még a hegytető is terem. A szurdok oldalában, szinte trópusi zöldben a gyökerek között sok rétegben népek temetője. Aki ideszületett és gyermekként a szőlőtőkék között eszmélt rá a világra, ennél is többet belelát és álmaiban az ültetvény nem csupán vállalkozás, hanem üzenet is az ősöknek: itt vagyunk, és ahogy ők is tették, művelik a kerteket, és próbálják továbbadni a szekszárdi borok tüzének titkát.
Ennek a megőrzését szolgálja a pincészetük, amely hagyományos módon, tölgyfahordóban érlelve nemesíti a mintegy 6,5 hektár területű szőlőbirtok termését, ahol kékfrnkos, a merlot, és a cabernet-sauvignon mellett a borvidéken elsőként telepített provence-i eredetű syrah ad lehetőséget a fajtatiszta borok mellett a Feiszt Pince cuvée-inek előállítására. Az évjáratok bátorítják őket kísérletező kedvükben, a fajták és a dülők ajándéka azonban minden évben más és más lesz.
Ez maga a bor örök titka és a legszebb társasjáték a borász és a vendégei között” – fogalmazta ezt meg Nagy Ferenc, alapító, aki feleségével a rendszerváltás idején, ötvenes fejjel és külkeres múlttal vágott bele a borászatba. Őseik nagy része szőlőből, borból élt, a nagypapa borkereskedőként szekéren vitte a szekszárdi borokat. Nagy Ferenc született szekszárdi gyerekként természetesnek vette, hogy folytatja a családi hagyományt. Felesége is jártas volt a szőlőben, A család Dombóvár mellett, az Eszterházy grófok főkönyvelőjének szőlőjét művelte felesben.
Mivel ismerték a borvidéket, könnyen választottak területet. Lépésről lépésre építették fel a vállalkozásukat. Szekszárdon vásároltak pincét házzal – a református templom tőszomszédságában –, újratelepítették a szőlőket és mindent az alapoktól kezdtek.
Syrah pionírjai. A szekszárdi borvidéken az első, 2000-ben, Porkoláb-völgyben telepített syrah ültetvényéről származó, tölgyfahordóban érlelt kézműves bort termeltek, a L’Incognitonak, Az Ismeretlennek nevezték el – mert a náluk akkor még ismeretlen szőlőfajtáról senki sem gondolta, hogy mekkora utat fog bejárni országszerte.
A Sub Rosa, szintén syrahból készített, több hónapon át érlelt különleges szekszárdi rozé, mely egyedülálló illatával, aromájával, és elegáns lazacszínével évről évre elvarázsol mindenkit. A Quartet, a Porkoláb-völgyi merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon és syrah alkotta négyes cuvée. Az együttes erjesztés és ászokolás folyamán hosszasan hangolják, hogy végül felcsendülhessen a fajtajellegzetességek finom összhangja, az íz, illat és szín, harmóniája. Az Erato, a merlot és syrah szerelmének gyümölcse, melyben egymásra talál a merlot nőies lágysága és a syrah férfias ereje. A csábító asszonyé a Nana neve és hogy miben rejlik művészetének titka? A merlot erejében, illetve abban, ahogyan azt érvényre juttatja.
A palackokon visszatükröződnek a Belgiumban, Franciaországban eltöltött külszolgálati évek, latinos hangulatot árasztanak. Elegánsak, letisztultak a címkék, melyek reklámgrafikus lányuk munkáját dícséri.
Törekszenek arra, hogy a legnagyobb minőséget tegyék a fogyasztó asztalára. Nem az a céljuk, hogy mennyiség előállítsanak elő.Szinte alig préselnek és a színlevet használják borkészítésre.
Ez a bor a Syrah és a Merlot szerelmének gyümölcse, melyben egymásra talál a Merlot nőies lágysága és a Syrah férfias ereje. A szerelmi költészet múzsája után Eratónak nevezték el. A névválasztás egyben tisztelgés Szekszárd babérkoszorús költője, Babits Mihály előtt, aki egykor antik szerelmes vers fordításait e címmel jelentette meg.
A szekszárdi borvidék ősi termőhelyén, a csodálatos benapozású Porkoláb-völgyben termett Cabernet Sauvignonból hagyományos eljárással előállított, tölgyfahordóban érlelt kézműves vörösbor. Erejével és illatával mindenkori kellemes résztvevője a terített asztaloknak és baráti beszélgetéseknek.
Feiszt Pince
Szekszárd
Hírhozók mágikus tájról
„Mágikus táj, hol a Szekszárdi-dombság belelapul a Duna síkjába. A patakok szabdalta dombság és völgyek világa, melyek szembenéznek a Sárköz falvaival egészen a Duna erdejéig.
Vigyázzunk rá!
Itt még a hegytető is terem. A szurdok oldalában, szinte trópusi zöldben a gyökerek között sok rétegben népek temetője. Aki ideszületett és gyermekként a szőlőtőkék között eszmélt rá a világra, ennél is többet belelát és álmaiban az ültetvény nem csupán vállalkozás, hanem üzenet is az ősöknek: itt vagyunk, és ahogy ők is tették, művelik a kerteket, és próbálják továbbadni a szekszárdi borok tüzének titkát.
Ennek a megőrzését szolgálja a pincészetük, amely hagyományos módon, tölgyfahordóban érlelve nemesíti a mintegy 6,5 hektár területű szőlőbirtok termését, ahol kékfrnkos, a merlot, és a cabernet-sauvignon mellett a borvidéken elsőként telepített provence-i eredetű syrah ad lehetőséget a fajtatiszta borok mellett a Feiszt Pince cuvée-inek előállítására. Az évjáratok bátorítják őket kísérletező kedvükben, a fajták és a dülők ajándéka azonban minden évben más és más lesz.
Ez maga a bor örök titka és a legszebb társasjáték a borász és a vendégei között” – fogalmazta ezt meg Nagy Ferenc, alapító, aki feleségével a rendszerváltás idején, ötvenes fejjel és külkeres múlttal vágott bele a borászatba. Őseik nagy része szőlőből, borból élt, a nagypapa borkereskedőként szekéren vitte a szekszárdi borokat. Nagy Ferenc született szekszárdi gyerekként természetesnek vette, hogy folytatja a családi hagyományt. Felesége is jártas volt a szőlőben, A család Dombóvár mellett, az Eszterházy grófok főkönyvelőjének szőlőjét művelte felesben.
Mivel ismerték a borvidéket, könnyen választottak területet. Lépésről lépésre építették fel a vállalkozásukat. Szekszárdon vásároltak pincét házzal – a református templom tőszomszédságában –, újratelepítették a szőlőket és mindent az alapoktól kezdtek.
Syrah pionírjai. A szekszárdi borvidéken az első, 2000-ben, Porkoláb-völgyben telepített syrah ültetvényéről származó, tölgyfahordóban érlelt kézműves bort termeltek, a L’Incognitonak, Az Ismeretlennek nevezték el – mert a náluk akkor még ismeretlen szőlőfajtáról senki sem gondolta, hogy mekkora utat fog bejárni országszerte.
A Sub Rosa, szintén syrahból készített, több hónapon át érlelt különleges szekszárdi rozé, mely egyedülálló illatával, aromájával, és elegáns lazacszínével évről évre elvarázsol mindenkit. A Quartet, a Porkoláb-völgyi merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon és syrah alkotta négyes cuvée. Az együttes erjesztés és ászokolás folyamán hosszasan hangolják, hogy végül felcsendülhessen a fajtajellegzetességek finom összhangja, az íz, illat és szín, harmóniája. Az Erato, a merlot és syrah szerelmének gyümölcse, melyben egymásra talál a merlot nőies lágysága és a syrah férfias ereje. A csábító asszonyé a Nana neve és hogy miben rejlik művészetének titka? A merlot erejében, illetve abban, ahogyan azt érvényre juttatja.
A palackokon visszatükröződnek a Belgiumban, Franciaországban eltöltött külszolgálati évek, latinos hangulatot árasztanak. Elegánsak, letisztultak a címkék, melyek reklámgrafikus lányuk munkáját dícséri.
Törekszenek arra, hogy a legnagyobb minőséget tegyék a fogyasztó asztalára. Nem az a céljuk, hogy mennyiség előállítsanak elő.Szinte alig préselnek és a színlevet használják borkészítésre.
MONOPOLE Rhapsody Bikavér hűen tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtok egyediségét. Előbbi vékony, köves, tufás termőrétege és erős déli lejtése tüzességet, testet, utóbbi kötött barna erdőtalaja gazdag és tiszta aromát ad a bornak. Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Franc fajtákból házasított, ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel. Közép-hosszú lecsengés, bársonyos tanninok jellemzik.
A borász filozófiája, hogy a jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Ilyen jó adottságokkal az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdonában van. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közöl legnagyobb részt Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, így olyan fajtákat telepítettek, melyet itt otthon érzik magukat és így világszínvonalú borokat tudnak belőle készíteni. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Cabernet Fran, Merlot, Syrah, Chardonnay, és a Pinot Noir -, büszkék lehetnek a hagyományos magyar boraikra, mint a Kékfrankosra és a Furmintra.
Szőlőültetvényeiket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával végzik. Az egészséges szőlőiket évről évre kézzel szüretelik, hogy a végén tökéletes borok készülhessenek belőlük.
A Kovács Nimród Winery Eger törtéénelmi részén, a Verőszala utcában található. A borászat hét összefüggő épületei olyanok, mint amik már a 18. században megtalálható présházak voltak a városban. Ahhoz, hogy lehetővé tegyék a helyben történő szőlőfeldolgozást, a présházak közvetlenül a pincék elé épültek. A borászat követve a több száz éves hagyományt, a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva készíti borait. A felújított, korszerű borászatukban mindig szeretettel látják az érdeklődő vendégeket.
Szőlőterületeik megtalálhatóak Nagy Egeden (Eger), Nyilasmáron (Noszvaj) és Nagyfain (Noszvaj)
Nagy Egeden 10 hektáron művelik a szőlőt. Ez egy egyedülálló fekvésű, dél-délnyugati irányú, meredek terület. Mivel itt a talaj mészkő, így a bornak egy különleges, ásványos jelleget ad. Az itt termő fajtáik: Furmint, Kékfrankos, Syrah.
Nyilasmáron 8 hektárt művelnek. Itt a bogácsi tónak köszönhetően, egyedi mikroklímával rendelkezik a terület. A talaja itt ásványi anyagokban gazdag, ezért karakteres, üde, szép, gyümölcsös borokat ad. Fekvése dél-délnyugati, talaja gránit/vulkanikus. Az itt termő szőlőfajtáik: Kékfrankos, Syrah, Chardonnay, Pinot Gris és Pinot Noir.
Nagyfain 12 hektáron művelik a területet. Ez a terület enyhe lejtésű, helyenként köves talajú, harmonikus és kerek borokat ad. Itt termő fajtáik: Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos, Pinot Noir és Syrah.
Magyarország egyik történelmi borvidéke az Egri borvidék. A 22160 hektár (melyből 18 302 hektár I. osztályú) teljes területből mintegy 6000 ha a szőlőültetvény. A borvidék központja és egyben névadója Eger, mely mellett további 19 község tartozik hozzá. 1000 éves múltra tekint vissza a borvidéki szőlő- és borkultúra, ami eddig is és most is meghatározza az itt élő emberek életét.
A borvidék legnagyobb részének területét miocén korú riolittufa borítja. A tufa eluviállis málladékából mészszegény, fekete, nyirok, barnaföld, illetve Ramann-féle barna erdőtalaj vagy agyagbemosódásos erdőtalaj alakul ki.
Kiemelkedő szerepe van a jó minőségű egri bor készítésében a gondosan megválasztott területek, a szőlőfajták és a borvidéki klíma mellett a kiemelkedő szakértelemnek. Egerben a szőlőt „kádra” szedték és hazavitték a városban található pincékbe és borházakba és nem volt szokás a szőlőben borházat és pincét tartani. A belváros területén és a várban található pincék egy része már a 15-16. században létezett. A külső területek pincéi a török hódoltság után, a 18-19. században épültek.
Egerben az épített borház ritkaságnak számított. A pincék előtt borházra a módosabb gazdáknak tellett, melyeket kőbe vágták. A szegényebbek pincéi 5 – 10 m mélyen található pinceághoz vezető torokkel kezdődtek. Voltak olyan közös pincetorkok is melyek több gazda pinceágához vezettek. Mivel ezekben a pincékben nem volt hely a szőlő feldolgozásához szükséges felszerelésnek, így a szőlőt a háznál dolgozták fel, majd szállították a pincékbe.
Rosso Toscana bor, Olasz bor
Illatában piros bogyós gyümölcsök, virágok, fűszeresség érezhető a borban. Izében a szilva és piros ribizli, gyógynövényesség, elegáns fűszeresség, közepes sav és lágy tanninos kísérik a lecsengést.
Ideális sonkákkal, sajtokkal, paradicsomos tésztával, könnyed húsételekkel és vad szárnyasokkal.