Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Keresés

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Sabar Pincészet
Cikkszám: 00700
A narancsszínű ropogós cseresznye élettel teli, pimasz savassága és az édeskés epervelő romantikus lágysága, kiegészülve a kékfrankos határozott karakterével. 4198 palack nyári elixír az önfeledt élményekhez.
2.790 Ft
Termelő: Pastor Pincészet
Cikkszám: 00148
barackvirág szín, friss savak
2.990 Ft
Termelő: Lelovits Pince
Cikkszám: 00780
Friss gyümölcsösség, könnyed, feketeribizlis-szedres íz, cseppnyi dohánnyal. Igazi csudabogár
2.990 Ft
Termelő: Streit Zagonyi
Cikkszám: 00579
A gondosan válogatott portugieserhez házasították a prémium kékfrankost és merlot. A portugieser könnyedsége, a kékfrankos gyümölcsössége és a merlot eleganciája teszi igazán komplexé a bort.
3.695 Ft
Termelő: Garger Pince
Cikkszám: 00881
Vas-hegy magyar részének déli lejtőin, Vaskeresztesen terem. A terroir kitűnő adottságait mutatják meg az érett fürtök feldolgozásával, mineralitásával, fűszerességgel, gyümölcsösséggel.
4.290 Ft
Termelő: Kovács Nimród
Cikkszám: 00631

MONOPOLE Rhapsody Bikavér hűen tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtok egyediségét. Előbbi vékony, köves, tufás termőrétege és erős déli lejtése tüzességet, testet, utóbbi kötött barna erdőtalaja gazdag és tiszta aromát ad a bornak. Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Franc fajtákból házasított,   ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel. Közép-hosszú lecsengés, bársonyos tanninok jellemzik.

A borász filozófiája, hogy a jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Ilyen jó adottságokkal az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdonában van. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közöl legnagyobb részt Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, így olyan fajtákat telepítettek, melyet itt otthon érzik magukat és így világszínvonalú borokat tudnak belőle készíteni. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Cabernet Fran, Merlot, Syrah, Chardonnay, és a Pinot Noir -, büszkék lehetnek a hagyományos magyar boraikra, mint a Kékfrankosra és a Furmintra.

Szőlőültetvényeiket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával végzik. Az egészséges szőlőiket évről évre kézzel szüretelik, hogy a végén tökéletes borok készülhessenek belőlük.

A Kovács Nimród Winery Eger törtéénelmi részén, a Verőszala utcában található. A borászat  hét összefüggő épületei olyanok, mint amik már a 18. században megtalálható présházak voltak a városban. Ahhoz, hogy lehetővé tegyék a helyben történő szőlőfeldolgozást, a présházak közvetlenül a pincék elé épültek. A borászat követve a több száz éves hagyományt, a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva készíti borait. A felújított, korszerű borászatukban mindig szeretettel látják az érdeklődő vendégeket.

Szőlőterületeik megtalálhatóak Nagy Egeden (Eger), Nyilasmáron (Noszvaj) és Nagyfain (Noszvaj)

Nagy Egeden 10 hektáron művelik a szőlőt. Ez egy egyedülálló fekvésű, dél-délnyugati irányú, meredek terület. Mivel itt a talaj mészkő, így a bornak egy különleges, ásványos jelleget ad. Az itt termő fajtáik: Furmint, Kékfrankos, Syrah.

Nyilasmáron 8 hektárt művelnek. Itt a bogácsi tónak köszönhetően, egyedi mikroklímával rendelkezik a terület. A talaja itt ásványi anyagokban gazdag, ezért karakteres, üde, szép, gyümölcsös borokat ad. Fekvése dél-délnyugati, talaja gránit/vulkanikus. Az itt termő szőlőfajtáik: Kékfrankos, Syrah, Chardonnay, Pinot Gris és Pinot Noir.

Nagyfain 12 hektáron művelik a területet. Ez a terület enyhe lejtésű, helyenként köves talajú, harmonikus és kerek borokat ad. Itt termő fajtáik: Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos, Pinot Noir és Syrah.

Magyarország egyik történelmi borvidéke az Egri borvidék. A 22160 hektár (melyből 18 302 hektár I. osztályú) teljes területből mintegy 6000 ha a szőlőültetvény. A borvidék központja és egyben névadója Eger, mely mellett további 19 község tartozik hozzá. 1000 éves múltra tekint vissza a borvidéki szőlő- és borkultúra, ami eddig is és most is meghatározza az itt élő emberek életét.

A borvidék legnagyobb részének területét miocén korú riolittufa borítja. A tufa eluviállis málladékából mészszegény, fekete, nyirok, barnaföld, illetve Ramann-féle barna erdőtalaj vagy agyagbemosódásos erdőtalaj alakul ki.

Kiemelkedő szerepe van a jó minőségű egri bor készítésében a gondosan megválasztott területek, a szőlőfajták és a borvidéki klíma mellett a kiemelkedő szakértelemnek. Egerben a szőlőt „kádra” szedték és hazavitték a városban található pincékbe és borházakba és nem volt szokás a szőlőben borházat és pincét tartani. A belváros területén és a várban található pincék egy része már a 15-16. században létezett. A külső területek pincéi a török hódoltság után, a 18-19. században épültek.

Egerben az épített borház ritkaságnak számított.  A pincék előtt borházra a módosabb gazdáknak tellett, melyeket kőbe vágták. A szegényebbek pincéi 5 – 10 m mélyen található pinceághoz vezető torokkel kezdődtek. Voltak olyan közös pincetorkok is melyek több gazda pinceágához vezettek. Mivel ezekben a pincékben nem volt hely a szőlő feldolgozásához szükséges felszerelésnek, így a szőlőt a háznál dolgozták fel, majd szállították a pincékbe.

4.690 Ft
Termelő: Lelovits Pince
Cikkszám: 00339
Extrém terméskorlátozás, egy napsütéses nyár, majd új tölgyfahordóban egy éven át érlelve. Egy csodás bor!
4.490 Ft
Termelő: Vida Péter
Cikkszám: 00794
Dűlőszelektált, elegáns és szép egyensúlyban lévő bor, frissítő tanninokkal
6.390 Ft