50-60 éves öreg tőkékről a Rány dűlőből Olaszliszka határából. Szeptember közepi szüret, 5 hónapos érlelés 220 literes hordókban. Természetesen saját élesztőkkel erjesztve. Köves terület, markánsabb, ásványosabb karakter, mint amit Sacitól eddig megszokhattunk. Körtés, őszibarackos, köves-bazaltos, lendületes bor.
Kíméletes préselés után a must fahordóban erjedt, majd 6-7 hónapot érlelődött 2-3-4 éves, 220 l-es zempléni tölgyből készült hordókban. A bor spontán erjedt, saját élesztőkkel. Általában hosszabb hordós érlelést igényel, mint a Furmint testvére, emiatt mindig később is kerül forgalomba. Érdemes pár percig szellőztetni, mert a levegővel illata kibomlik és még intenzívebb lesz. Megjelennek a virágos, kamillás, mézes illatok. Gazdag, hosszú utóízű bor, aminek meghatározója sós-ásványos jelleg. Koncentrált, gazdag bor, amely hosszú percekig betölti a szánkat.