Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

MAUL LATOR HORDÓ SZELEKCIÓ 2018

Ár:
29.990 Ft
Egységár: 39.986,67 Ft/liter
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00902

Cabernet Franc Hordó szelekció.

Maul Zsolt 1979-ben, Siklóson született. Életútját már gyermekkorától a szőlő szeretete határozta meg.Szüleitől, nagyszüleitől tanulta a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét.

Bár tanulmányai elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életében a villányi borvidék szeretete. Már felnőtt fejjel végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozik a mai napig, folyamatosan képzi magát itthon és külföldön egyaránt.

A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával.

Borai igen egyedi stílusúak,fő fajtái pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, ill. a Cabernet Franc.

Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívéhez. A saját Franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

A borokban amagas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Ahogy önmagát, úgy a borait is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt majd férfi és családapa válik.

Itthoni és külföldi, tapasztalatok, érzések sokasága. Boraiat a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-ét. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használok, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket , érzelmeket mesél el velük, nem próbálja az emberek torkán leerőltetni az ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.

A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.

2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlő feldolgozása vált lehetővé, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van jelenleg lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoznak.

Menny.:palack

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Cabernet Franc