Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

MAUL LATOR 2019

Ár:
9.500 Ft
Egységár: 12.666,67 Ft/
Mennyiségi kedvezmény
6 palack felett
8.550 Ft / palack
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00386

A borászat Villányban, Magyarország vörösbor fővárosában található.
Ez a borvidék elsősorban igen kiváló vörösborairól híres. A fő fajta jelen pillanatban a Cabernet Franc, ami egy francia szőlőfajta. Ezen kívül igen széles körű a paletta, ami a kékszőlő fajtákat illeti. Hungaricum és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatóak.
Különböző méretű pincészetek léteznek e borvidéken, egészen az apró mindössze egy két főt számláló háztáji borászatoktól elkezdve a több millió hektoliter bort előállító nagyüzemekig. Az ide látogató, bor iránt érdeklődő közönség, itt megtalálhatja a "szája íze szerint" valót.
A pincészet, családi vállalkozás több mint húsz éves borászati múlttal, több évtizedes szőlészeti hagyománnyal. Generációs borászat, ahol már az ükszülők is szőlővel és borral foglalkoztak. Sváb felmenőik Mária Terézia idején kerültek Magyarországra, itt találva új otthont maguknak.
A borászat 18 hektáron gazdálkodik, 700 hektoliter vörösbort és 100 hektoliter fehérbort állítva elő. Éves szinten ez 100.000  palackszámot jelent.
A boraik igen sajátos jellegűek. A borászat tulajdonosa, egyben főborásza Maul Zsolt, egyedi és utánozhatatlan karaktereket teremt a borkészítés folyamán, kiváló és nagyon magas minőségű fehér, illetve vörösbort állítva elő.
Fajtaborai és Cuveéi is fantázianeveket kaptak, amelyek a borok arculatát, személyiségét, karakterét és hangulatát vannak hívatva tolmácsolni.


A 2017-es évjárat a pincészet számára az első olyan évjárat az újrakezdés után, amikor már nemcsak reményben és hitben erősödtek meg, hanem az élet egyéb területein is. Lehetővé vált immár saját területről is a szüret, amely teljesen a saját kezük munkáját dicséri. Az időjárás mellettük volt, csodálatos és egészséges szőlőt szüretelhettek. Optimális körülmények között zajlott a feldolgozás is. Ennek az évjáratnak már megvásárolhattuk azokat a különleges francia, amerikai és magyar hordókat, amelyek prémium minőségűvé érlelik a boraikat.
A nagy klasszikusok, a Lator, a Hedonista, a Dávid és a Dániel kiválóak, magas minőség és roppant erő jellemzi őket, ahogy azt már megszokhattuk.
Az alkoholok mind a négy tételnél nagyon dominánsak, mellé társul a 32 g / literes extrakt tartalom és a rendkívül lágy és behízelgő savtartalom.
Idén kerül forgalomba a Creator, amely 2018 - as évjáratú kékfrankos és amely már, " gyermekkorában", hordómintaként champion díjas lett. Roppant sűrű, egészen remekbeszabott és egyedülálló.
Szintén a felső kategóriát erősíti a Démon 2018, amely egy syrah és már hordómintaként nagy aranyéremmel jutalmazták. Kimondottan illatos, csodálatosan harmónikus és erőteljes.
Egy különlegesség is helyet kapott a sorban, ez pedig a Lilla 2018, amely egy rendkívüli fajta a carmenere. Hazánkban nagyon ritka és nagyon kevés található belőle. Végtelenül széles spektrumú, nagyon sokrétű és egy igazi egyéniség.

A pincészet legjobban ismert és kedvelt bora, a Lator nevet kapta. Ez minden évjáratban kizárólag Cabernet Franc fajtából készül. Maul Zsolt a Franc-ban találta meg azt a fajta attitűdöt, amely borászati tudását, életét és szakmája iránti szenvedélyét jellemzi. Ő maga is egy földre bukott angyal, annak minden mennyei és pokolbéli tulajdonságával, erejével és csábító varázsával.

Sötét, már - már feketébe hajló rubin szín bíbor széllel. Az illata elsőre izgalmas majd egészen magával ragadóan vonzóvá válik. Erdőben járunk, pikáns vad gyümölcsök, nemes gombák között. Az íz tökéletesen követi az illatot. Meggyes, erdei gyümölcsös,  avaros, bőrös férfias karakter. A korty nagyon gazdag, rendkívül lédús és pimaszul provokatív. A szövése selymes, tanninjai érettek. Hosszú és simogató a lecsengése.

Menny.:palack

Leírás és Paraméterek

Szőlőfajta Cabernet Franc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Cabernet Franc