Hummel Pincészet, Villány, bor, birtok
A borászatot Horst Hummel alapította 1998-ban Villányban.
A borászat 7,5 ha szőlőterülettel rendelkezik, ahol portugieser, kékfrankos (lemberger), cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot fajták találhatók. A hárslevelű a furmint és a tramini vásárolt szőlőként kerülnek feldolgozásra.
A gazdálkodás 2008 óta a biológiai szőlőművelés szabályai alapján folyik.
Vörösboraik nyílt kádakban spontán erjednek. Az erjedés lezárulása után a bor további 2-4 hetet ázik a héján. Ezt követően különböző méretű és eredetű tölgyfahordókba kerülnek, ahol fajtától függően nagyjából két évet érnek.
A borászat célja, hogy modern, biológiai művelésből származó egészséges szőlőből hamisítatlan, önálló, karakteres borokat készítsen, melyek megmutatják a szőlőfajta, a talaj és a különleges villányi klíma sajátosságait.
A borászat 7,5 ha szőlőterülettel rendelkezik, ahol portugieser, kékfrankos (lemberger), cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot fajták találhatók. A hárslevelű a furmint és a tramini vásárolt szőlőként kerülnek feldolgozásra.
A gazdálkodás 2008 óta a biológiai szőlőművelés szabályai alapján folyik.
Vörösboraik nyílt kádakban spontán erjednek. Az erjedés lezárulása után a bor további 2-4 hetet ázik a héján. Ezt követően különböző méretű és eredetű tölgyfahordókba kerülnek, ahol fajtától függően nagyjából két évet érnek.
A borászat célja, hogy modern, biológiai művelésből származó egészséges szőlőből hamisítatlan, önálló, karakteres borokat készítsen, melyek megmutatják a szőlőfajta, a talaj és a különleges villányi klíma sajátosságait.
Nincs megjeleníthető termék.