Lenkey Pincészet,Tokaj, bor, birtok
Szőlőikben 2005 óta nem használnak gyomirtó szert, és rovarirtó szert.
2014-ben a 10,4 hektárból, 1,4 hektáron kezdték az ökológiai növényvédelmet.
2015-ben átálltank a biológiai növényvédelemre, teljes területükön, mind a 8 dűlő 15 parcelláján.
A pincében 2005 óta nem használnak fajélesztőt, nem édesítenek, nem tompítanak savat, és mesterségesen nem bontanak almasavat.
A hektáronkénti terhelést -20-25 q/ha mennyiségre tervezik, ez tőkénként cca.1 kg szőlő érlelését jelenti. Az aszúszedést, jó esetben szeptemberben kezdik, és november vége felé fejezik be. A szüretet dűlő, fajta, és nagyon szigorú minőségi szelektálással végzik. Mostanában már október elején el kell kezdeniük a “nagyszüretet”, a felmelegedés miatt. Két-három hullámban járják végig a szőlőket, általában november végén, ritkábban december elején fejezik be a szüreti munkálatokat.