Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vértes Birtok

Etyek, ez a Budapesttől 20 km távolságra lévő festői sváb falu, kíválóan alkalmas üde, friss, fiatalos borok készítésére. Szőlőterületeink az egyik legjobb termelésbiztonságú helyen a Tóra-dűlőben található. A család 3,6 ha nagyságú ültetvénnyel rendelkezik, Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot noir és Syrah termesztésével foglalkoznak.
A borospince Pátyon található, amely Közép-Európa legnagyobb és talán az egyik legrégebbi pincefalujával büszkélkedhet. A több mint 200 éves hagyományos pincében megtalálhatóak az oxidatív érleléshez szükséges fahordók és a reduktív kezeléshez a pórusmentes tartályok is.

A jó minőségű termést a radikális terméskorlátozás biztosítja. Már a területen megtörténik a termés válogatása, így feldolgozásra csak egészséges, kifogástalan szőlő kerülhet. A zúzás-bogyózás után az ülepített mustot tartályban, irányítottan erjesztik. Az érlelési mód fajtafüggő, azonban az évjárat nagy hatással bír a módszerekre. A vörösborok kivétel nélkül fahordós érlelés után kerülnek palackozásra.

 
Syrah

Francia eredetű szőlőfajta,általában október közepére,végére biztonsággal beérik.Középerős növekedésű,fagytűrése jó.Bora jó minőségű,kékes színárnyalatú,sötét színű,érlelésre alkalmas.

Saugvinon blanc

Francia eredetű szőlőfajta,szeptember végére,október elejére szüretre kész.Erős növekedésű,kissé fagyérzékeny,jó termőképességű fajta,kedveli a meszes talajt.Bora kifejezetten fajtajelleges, könnyen felismerhető, harmonikus, illatos, zamatos, kemény karakterű.

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Vértes Birtok
Cikkszám: 00105

Intenzív gyümölcs illatú, fajtakarakteres bor. A Chardonnay francia eredetű szőlőfajta,szeptember közepén,végén biztonsággal szüretelhető.Tőkéje erős növekedésű,fagytűrése közepes,termőképessége megbízható.Szereti a meleg fekvést és a jó víztartó képességű meszes talajt. Bora extraktban gazdag,illatos,kellemes savakkal,gyakran különleges minőségű.

1.990 Ft
Termelő: Vértes Birtok
Cikkszám: 00107
6 hónapig barrique hordóban, finom seprőn érlelt, fajtakarakteres bor.
2.590 Ft
Termelő: Vértes Birtok
Cikkszám: 00108

Fűszeres illatú, testes, zamatos,hosszú érlelési potenciállal rendelkező bor, kiváló évjáratból.

A Pinot Noir francia eredetű szőlőfajta,szeptember végén,október elején érik.Tőkéje középerős növekedésű ,késői fagyra érzékeny.Szereti a mély rétegű meleg és termékeny talajt.Bora fajtajelleges,bársonyos,telt zamatú,a bordói fajtáktól eltérően világosabb árnyalatú.

 
2.990 Ft