Kertész Családi Pincészet, pince, birtok, bor
A Kertész házaspár mintegy tíz éve visszajáró vendég Etyekre, megismerték, megszerették a vidéket és lakóit, vincelléreit és boraikat.
Egyre többször kapták azon magukat, hogy a stressz elől menekülve bizony a hétvégéket rendre Etyeken, ebben a csodálatos faluban töltik.
Míg 2007-ben megvásárolták a Kecskegödörben egy 1862-ben épített pincét. A pince felújítása, bővítése 2008-ra fejeződött be, egyszerre hagyományosan etyeki és modern, mediterrán stílusban. A pince technológiai felszerelése is modern, a legújabb hűthető-fűthető acéltartályoktól kezdve a legjobb magyar tölgyfahordókon át az amerikai tölgyből készült spanyol barriquehordókig minden megtalálható a felújított pince mélyén. A gazda nem titkolt célja, hogy olasz mintára elkészítse saját etyeki gyöngyöző- és habzóborait, frizzante-it.
Természetesen a könnyed, gyümölcsös, „életélvezős” nedűk mellett komolyabb, fahordós érlelésű fehér és vörösborokkal is kísérletezik Monostori Balázzsal karöltve, aki a birtok szőlészetéért és borkészítéséért felelős. Az elképzelés egy igényes technológián alapuló mintabirtok létrehozása, kísérletezések az etyeki frizzanték világában, egy új színfolt megteremtése a borvidéken.
A nagy munka 2008 őszén vette kezdetét, közel 7 hektárról érkezett kiváló minőségű alapanyag a pincébe.