Haraszthy Vallejo Pincészet
A borászatot 1996-ban alapították. Arra törekszenek, hogy évről évre kiváló borokat készíthessenek fogyasztóik számára. Névadójuk Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlészet atyja, aki példát állított azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva dolgoztak és ennek köszönhetően mára elmondhatják magukról, hogy az etyek-budai borrégió legnagyobb földbirtokosai.
A magyar fajták mellett foglalkoznak Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi tökéletesítésével is. Boraik legnagyobb részben: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir. Cuvée készítésekor Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlőfajtákat is használnak. Hiszik,hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat készíteni, ha a modern technológiát vegyítik a hagyományos eljárásokkal.Korszerű és kíméletes feldolgozási módszerrel dolgoznak, a bogyózást válogatási fázis előzi meg, majd a préselést követően irányított technológiával erjednek boraik. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmaznak a borkészítés során.
A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.
2016-ban 250.000 palackot készítettek, melyek 3 különböző borcsaládban kerülnek piacra.
Az alap – Haraszthy – borcsalád tagjai minden esetben reduktív módon készülnek. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük az aromagazdagság és lendületesség.
Szortimentükben megtalálhatóak argentin és kaliforniai testvérpincészeteik tételei is.
Fantástico borcsaládjuk borai csak kiemelkedő évjáratokban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.