Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Havas & Tímár

A pincészet létrehozása két gyerekkori jóbarát álmának megvalósítása. Nincs alkalmazott, a metszéstől a címkézésig minden munkát ők végznek, hagyományos módon, hagyományos eszközökkel. Jelenleg 2,5 hektáron folyik a gazdálkodás. Borkészítésükre jellemző, hogy nem siettetik a borok elkészülését, kerülik a fölösleges beavatkozást. Alázattal és tisztelettel állnak a természet által eléjük gördített feladatokhoz.
Rendezés:
Nézet:
Termelő: Havas & Tímár
Cikkszám: 00672
Csak a fenolosan teljesen érett, barna maggal rendelkező, egészséges gyümölcs kerülhetett a szüretelőládákba. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgozták. Az erjesztés nyílt tartályban, kézi csömöszöléssel, alacsony hőfokon 22-23 Co-on, 5 hét alatt ment végbe. A folyamat közben az almasav bontást is elvégezték. Préselést követően, az újbort ülepítették és gravitáció segítségével fejtették a színbort hordóba. Az érlelés három darab, új barrique-ban történt, 21 hónapon keresztül. Szüretlenül palackozták, amit forgalomba hozatal előtt két év érlelés követett.
8.290 Ft