Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dávid Borház, Eger, bor pince, birtok

A Dávid Borház jelenleg 30 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkezik, és közel ekkora területről vásárol különböző fajtájú szőlőket a környék dűlőiből. A 2011-es évig kisebb tőkekorlátozású, magasabb hozamú ültetvényekkel dolgoztun. A palackos borainkból éves szinten csak pár ezer darabot adtunk el, döntő többségében a pincében. 
 
A jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a minőségre és a palackos érlelésre!
 
A borászat hagyományos, természetes módon készíti borait, fajélesztő és irányított erjesztés nélkül. Egerszalók természeti adottságainak, és a pince természetes körülményeinek köszönhetően boraik lassan és hosszan fejlődnek. Vörösboraik koncentráltak és testesek, fehérboraik ásványiasak és kiváló savszerkezettel bírnak.
Legkiválóbb tételeik válogatás jelölést kapnak.
 
A borászat jövőbeni elképzeléseiben is nagy hangsúlyt fektetnek a vörösborok készítésére, melyek közül kiemelkedik a Cabernet Sauvignon, a Merlot, és a Kékfrankos. Vörösboraik fahordóban érlelődnek, melyek közül az arra méltó tételek pár hónapos barrique hordós érlelést is kapnak.
 
A megfelelő dűlőkbe telepített fehér szőlők megteremtették az alapot a magas minőségű fehérborok készítéséhez. Előtérbe helyezi az Olaszrizling, a Rajnai Rizling, a Sauvignon Blanc, valamint a Chardonnay borok készítését.
Nincs megjeleníthető termék.