Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Várszegi Pincészet, Balatonboglár, bor, birtok, pince

A Várszegi Pincészet mindig is foglakozott bor készítéssel, de hivatásszerűen három éve kezdte meg munkáját  a balatonboglári borvidéken. Céljuk, hogy népszerűsítsék a kisebb családi borászatokat.

Jelenleg a birtok nagysága 7 hektárra tehető. Ültetvényeik BalatonszemesenBalatonlellén és Balatonbogláron találhatók.

Boraikat fiatalos szemlélettel készítik, a modern kornak megfelelő  technológiával. Pincészetükben a három év alatt jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű borok készítését. 

A szőlőt már az ültetvényeken szelektálják, majd ládákba kézzel szüretelik. Csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használunak fel, csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba kerül, itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.

Az erjesztést követően vörös fajtáknál kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű préssel végeznek. A fehér fajtáknál és rosé boraiknál erjesztés előtt a lehető leggyorsabb feldolgozásra törekszenek.

Fehérboraikat és rosé boraikat rozsdamentes acéltartályban, ellenőrzött körülmények között tárolják a palackozásig. Vörös boraikat fahordós érlelés alá vetik (6-14 hónapig) nagy ászok hordókban és kisebb, új tölgyfa hordókban érlelik palackozásig.

Nincs megjeleníthető termék.