Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Várszegi Pincészet

Családunk mindig is foglakozott bor készítéssel, de hivatásszerűen három éve kezdte meg munkáját a Várszegi Pincészet a balatonboglári borvidéken. Célunk, hogy népszerűsítsük a kisebb családi borászatokat.

Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk  pincészetünket. Jelenleg birtokaink nagysága 7 hektárra tehető, ültetvényeink BalatonszemesenBalatonlellén és Balatonbogláron találhatók.

Borainkat fiatalos szemlélettel készítjük, a modern kornak megfelelő  technológiával. Pincészetünkben a három év alatt jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű borok készítését. 

A szőlőt már az ültetvényen szelektáljuk, majd kis ládákba kézzel szüreteljük. Csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használunk fel, csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba kerül, itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.

Az erjesztést követően vörös fajtáknál kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végzünk. Fehér fajtáknál és rosé borainknál erjesztés előtt igyekszünk a lehető leggyorsabb feldolgozásra.

Fehérborainkat és rosé borainkat rozsdamentes acéltartályban, ellenőrzött körülmények között tároljuk a palackozásig. Vörösborainkat fahordós érlelés alá vetjük (6-14 hónapig) nagy ászok hordókban és kisebb, új tölgyfa hordókban érleljük palackozásig.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.