Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

BÓKA FEHÉR PÉT-NAT GYÖNGYÖZŐBOR

Ár:
5.990 Ft
Egységár: 7.986,67 Ft/liter
Mennyiségi kedvezmény
6 palack felett
5.391 Ft / palack
Termelő: Bóka András
Cikkszám: 00906

Saját termelésű, természethű szemlélettel művelt szőlőből szűrés és derítés illetve más anyag hozzáadása nélkül készült gyöngyözőbor.

A cimkén látható kristályforma a birtokon készült borok energetikai lenyomata Tudj meg többetaz információt hordozó kristályokról és a rendezett élő borról.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-11-11

Leírás és Paraméterek

Bóka család az első ültetvényt 1903-ban vásárolta Pálfán. Azóta ugyanazokban a dűlőkben kisebb-nagyobb megszakításokkal műveli a szőlőt és készít bort. 2012-ben örökölték és vették át a mikrobirtok irányítását. Belenőttek a szőlészkedésbe és a borászkodásba. Családi gazdaságként működnek. Főként kárpát-medencei fajtákból készítenek autentikus, természethű és natúr, azaz élő borokat.

Számukra az egészség az első számú szempont. A szőlőben ezért vegyszerek (gyomirtó szer, rovarölő szer, felszívódó gombaölő szer és egyéb vivőanyagok) használata nélkül folyik a gazdálkodás. A szőlősorok között természetes növénytakarót ápolnak. 2020-as évtől biodinamikus preparátumokat is alkalmaznak.

A pincében a kénen kívül semmilyen egyéb anyagot nem használnak a borkészítés folyamán. Egyre több terméküket pedig kén hozzáadása nélkül készítik. Nem szűrnek, nem derítenek.

Jelenleg természethű, azaz élő borokat készítenek, ahol a borok összes kéntartalma maximum 30 mg/l lehet.

Mit jelent a rendezett, élő bor - STRUCTURED VITAL VINE?

"A víz képes a vele kapcsolatba kerülő információkat tárolni és közvetíteni." (Masaru Emoto)

 A rendezett bor fő alkotóeleme a víz. A természetben az információ rezgések által terjed. A rezgéseket a víz tárolja és közvetíti. Ha a víz pozitív információt hordoz, rendezett formává, kristályokká alakul. Amikor a víz negatív információval kerül kapcsolatba amorf, rendezetlen vízzé alakul, amelyben nem képződnek kristályok.

Élő, mivel a rezgés maga az élet. Ha megszűnik a rezgés megszűnik az élet. A bor akkor szerveződik rendezett formába, ha élő anyagról van szó. Az élő bor fogyasztása éltet és felemel. Csak élő borban képződik kristályforma.

Ha a szőlőültetvényben vegyszereket használnak, amelyek célja az élet kioltása, ha a borba olyan anyagokat tesznek , amelyek például konzerválják azt, ha a bort mechanikai műveletekkel nyúzzák, akkor egyre távolodnak a természet rendjétől. Törekszenek arra, hogy a lehető legkevesebb beavatkozással élő borokat készítsenek, amelynek fogyasztása éltet és felemel. 

Az alapítók úgy ítélik meg, hogy a természethű nedűk piaca itthon és Európa-szerte  bővül. Egyre több nyitott és egészségtudatos fiatal fordul a natúr borok irányába. Jelenleg  az első évjáratot csak belföldön értékesítik,  a külföldi kapcsolatok felépítése még előttük van. Vevőik túlnyomó részét magyarországi magánszemélyek teszik ki. Igaz, emellett már együtt dolgoznak haladó szellemű  bisztrókkal, delikateszüzletekkel és a természetes borokra koncentráló webshopokkal is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!