Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Balla Géza

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00285

Egy könnyed, friss gyöngyözőbor. Üde, virágos illata fehér-húsú gyümölcsöket idéz. Savait kismértékben erősíti a hozzáadott finom szénsav, mely jó egyensúlyt mutat a borban lévő alkohollal. Ízében és illatában jellemző aromák mellett némi minerális utóíz is felfedezhető. Reduktív eljárással készül, utólagos, lassú szénsav elnyeletéssel.

2.290 Ft
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00399
Kadarka, Pinot Noir és Blaufrankisch fajták alkotják.
Friss, gyümölcsös rosé, illatában és ízében élénk szamócás, málnás aromákkal, telt korttyal és mély rózsaszínű megjelenéssel.
2.290 Ft
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00741

A Rozzy egy friss, kellemes, jó ivású, gyöngyöző rosé bor. Hidegen erjesztett, reduktív eljárással, rövid, néhány órás héjon áztatással készült.
Mélyebb, az átlagosnál sötétebb, színét a gránit alapkőzetnek köszönhetően, a bogyóban felhalmozódó magasabb színanyag-tartalom határozza meg.
Illatában és ízében málnás, szamócás aromák jellemzik.

alk: 13,5%       sav: 5,9g         cukor: 6g

2.390 Ft
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00411

Egy igazi Ménesi Kadarka, intenzív rubinvörös csillogású, fűszeres és gyümölcsös, kiegyensúlyozott aromájú, az átlagos kadarkáknál koncentráltabb bor. A 2018-as évjárattól bevezetett KOLNA Selection sorozat alapanyaga idősebb ültetvényekről származó válogatott szőlőből és válogatott hordókból kerül palackozásra, kiemelve a tiszta, elegáns, hordóhatástól mentes fajtakaraktert. A Kolna sorozattal Balla Géza, a ménesi borvidék aranykorának kíván emléket állítani, amikor a Kolnák (nemesi családok borászati központjai) körül zajlott a társadalmi élet.

3.290 Ft
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00412

Ebben a borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel. Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé a fajtát. A 2018-as évjárattól bevezetett KOLNA Selection sorozat alapanyaga idősebb ütetvényekről származó válogatott szőlőből és válogatott hordókból kerül palackozásra, kiemelve a tiszta, elegáns, hordóhatástól mentes fajtakaraktert. "A fekete leányka belső erdélyi őshonos kékszőlő fajta. Eredete I. Istvánig nyúlik vissza, a Hunyadiak pedig bizonyítottan legkedveltebb boruknak tartották, sőt a legendás Fekete Sereg katonái is ezt itták. Mára Erdélyben ritka, elsősorban a Kárpátok romániai lejtőin terem, s nagy túlélőnek is tekinthető, hiszen azon kevés szőlőfajta, mely túlélte a filoxéra pusztítását, egyes helyeken a mai napig saját gyökerén termesztik."

3.290 Ft
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00743
A borvidék legöregebb Kékfrankos- ültetvényéről származó szőlőből készült bor, mely a fajtát meghazudtoló teltséggel és karakterességgel rendelkezik. Az érett, piros-gyümölcsös aromák mellett az elegáns hordóhasználat jegyei jelennek meg illatában és ízében.
alk: 13,5%       sav: 5,7g         cukor: 4,8g
5.690 Ft
Termelő: Balla Géza
Cikkszám: 00282
A Feketeleánykát az öreg sziklás talajon, alacsony tőketerhelésű (30-40 q/ha), déli-, délnyugati fekvésű ültetvényről, a Rókagödör-dűlőből szüretelték. A  Borban a Feketeleánykára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékzetető illatjegyek. Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé ezt a fajtát. Spontán ejresztéssel, 225 l-es kishordós érleléssel készült vörösbor.
7.490 Ft