Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

ANONYM ÖTLETT ROZÉ 2022

Ár:
2.790 Ft
Egységár: 3.720,00 Ft/l
Mennyiségi kedvezmény
6 palack felett
2.511 Ft / palack
Termelő: Anonym Pince
Cikkszám: 00381
Könnyed és légies bor, amely nem tolakszik. Elegáns és mégis nagyon szerethető, lendületes savakkal.
Menny.:palack

Leírás és Paraméterek

Etyekre a pezsgő hozta a családot. Szövényi Áron 2004-2005. évben Olaszországban járt egyetemre, szőlészeti-borászati mesterképzésre. Franciaországban a methode traditionelle pezsgő borvidékén, a palackban erjesztett pezsgők világában végezte a szakmai gyakorlatot. Amit Olaszországban elkezdett, Etyeken folytatta tovább és elkészítette első pezsgőjét. Palackos erjesztéssel Chardonnayból és Pinot Noirból. Borász nagybátyától etyeki területei kiváló alapot adtak a pezsgők és borok készítéséhez. 2006-os pezsgőjük nagy sikert aratott családi és baráti körben. 2007-ben kiköltöztek Etyekre és megalapították az Anonym Pincét. 
2010-ig csak sauvignon blanc-nal, chardonnay-val és pinot noir-ral foglalkoztak és éves szinten 2500 palack pezsgőt és bort készítettek. 2011-ben borász nagybátya halálát követően megörökölték a családi területeket, ezzel a birtokméret 2,5 ha-ra nőtt. Az örökség két, számukra új fajtát is hozott magával a zenitet és a pinot grist. A nagyobb birtokméret új lehetőségeket nyitott meg számukra, így hűthető tartályokat, új prést is vásároltak és elkészítették első, csak  tartályban készült boraikat. Első nagy szakmai sikerüket 2011-ben Egyből kettő, zenit és szürkebarát házasításuk hozta meg, amellyel a Magyarországi Újborversenyen elnyerték Magyarország Legjobb Új Bora díjat. Szintén ebben az évben készült el először Ötlett pinot noir rozé, így már 5 borra bővült a ‘paletta’.
2014-ben telepítették első új ültetvényeiket és a saját tulajdonú területeken átálltak a biológiai növényvédelemre.
2015-ben új birtokközpontot létesítettek az Öreghegyen és egyre nagyobb energiákat fektettek a palackos erjesztésű, méthode traditionelle pezsgők készítésébe. 2016-tól pezsgőikben a chardonnay és pinot noir fajták mellett megjelenik a pinot gris is.  Valamennyi saját, etyeki területeikről.  A sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir fajták csiszolgatása és fehér pezsgők mellett 2016-tól pinot noir rosé pezsgőt is készítenek a champagne-i rosé d’assemblage technológiával.

Szőlőfajta Pinot Noir

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!