Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

ANONYM EGYBŐLKETTŐ 2022

Ár:
3.250 Ft
Egységár: 4.333,33 Ft/l
Mennyiségi kedvezmény
6 palack felett
3.088 Ft / palack
Termelő: Anonym Pince
Cikkszám: 00533

Két földrajzilag elkülönülő szőlőterületről származó borok házasítása az Egyből kettő. A házasítás alapját adó Zenitet a Pázmánd határában található ültetvényről augusztusban szüretelték 19-es mustfokkal, kézzel 15 kg-os ládákba. Ezt egészítették ki az etyeki Újhegyre-dűlőből származó Szürkebarát augusztus 27-én szüretelt termésével. A Zenitet zúzás-bogyózást követően alacsony nyomáson, kíméletesen préselték, végül a mustot ülepítették. A színelt tiszta mustot fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztették. A Szürkebarátot bogyózást követően préselték alacsony nyomáson, a mustot ülepítették. A leszínelt tiszta mustot fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztették.
Halvány zöldessárga szín. Illatában virágokkal és üde gyümölcsökkel. Ízben fehér és sárga húsú gyümölcsök, friss alma és őszibarack, mellette fehérvirágos jegyek és citrusok. Üde és könnyed bor, lendületes savakkal és kirobbanó gyümölcsösséggel.

Etyekre a pezsgő hozta a családot. Szövényi Áron 2004-2005. évben Olaszországban járt egyetemre, szőlészeti-borászati mesterképzésre. Franciaországban a methode traditionelle pezsgő borvidékén, a palackban erjesztett pezsgők világában végezte a szakmai gyakorlatot. Amit Olaszországban elkezdett, Etyeken folytatta tovább és elkészítette első pezsgőjét. Palackos erjesztéssel Chardonnayból és Pinot Noirból. Borász nagybátyától etyeki területei kiváló alapot adtak a pezsgők és borok készítéséhez. 2006-os pezsgőjük nagy sikert aratott családi és baráti körben. 2007-ben kiköltöztek Etyekre és megalapították az Anonym Pincét. 
2010-ig csak sauvignon blanc-nal, chardonnay-val és pinot noir-ral foglalkoztak és éves szinten 2500 palack pezsgőt és bort készítettek. 2011-ben borász nagybátya halálát követően megörökölték a családi területeket, ezzel a birtokméret 2,5 ha-ra nőtt. Az örökség két, számukra új fajtát is hozott magával a zenitet és a pinot grist. A nagyobb birtokméret új lehetőségeket nyitott meg számukra, így hűthető tartályokat, új prést is vásároltak és elkészítették első, csak  tartályban készült boraikat. Első nagy szakmai sikerüket 2011-ben Egyből kettő, zenit és szürkebarát házasításuk hozta meg, amellyel a Magyarországi Újborversenyen elnyerték Magyarország Legjobb Új Bora díjat. Szintén ebben az évben készült el először Ötlett pinot noir rozé, így már 5 borra bővült a ‘paletta’.
2014-ben telepítették első új ültetvényeiket és a saját tulajdonú területeken átálltak a biológiai növényvédelemre.
2015-ben új birtokközpontot létesítettek az Öreghegyen és egyre nagyobb energiákat fektettek a palackos erjesztésű, méthode traditionelle pezsgők készítésébe. 2016-tól pezsgőikben a chardonnay és pinot noir fajták mellett megjelenik a pinot gris is.  Valamennyi saját, etyeki területeikről.  A sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir fajták csiszolgatása és fehér pezsgők mellett 2016-tól pinot noir rosé pezsgőt is készítenek a champagne-i rosé d’assemblage technológiával.


 

Menny.:palack

Leírás és Paraméterek

Szőlőfajta Zenit, Szürkebarát

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Szürkebarát, Zenit